Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πρόγνωση και χάρτης φαινομένων καιρού Ελλάδας 13-01-2010


Αλλάζουμε σελίδα...με καλές προοπτικές
Έχει αρχίσει να συμβαδίζει με την εποχή επιτέλους η θερμοκρασία εν αντιθέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται στα Δυτικά , τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.Περαιτέρω ένταση των φαινομένων , με σταδιακή ενίσχυση των ανέμων, προβλέπονται από την Πέμπτη και κυρίως από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.
Γενική Πρόγνωση Ελλάδος - Αττικής - Θεσσαλονίκης

Δυτική Ελλάδα: Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές , που από το βράδυ θα ενταθούν , πιθανόν αργά την νύχτα να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες , ενώ θα χιονίσει στα βορειοδυτικά ορεινά άνω των 900 έως 1000 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφώρ που απο το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα: Αναμένονται λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως το πρωί στα ανατολικά (Νομοί Καβάλας Ξάνθης και Έβρου). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 11 με 12 βαθμούς και στα Κεντρικά από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Αιγαίο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες το πρωί θα έχουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη κυρίως στα ανατολικά διαμερίσματα του νησιού , τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένουμε από τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφώρ που αργότερα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια της Κρήτης λόγω του νοτιοδυτικού ανέμου , η μέγιστη , θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.
Αττική: Για το Λεκανοπέδιο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφώρ , με σταδιακή εξασθένηση και στροφή σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφώρ , και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής προς τις νυχτερινές κυρίως ώρες θα έχει η συμπρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις και μόνο το πρωί θα πνέουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Επιμέλεια Άρθρου: AkisP
Επιμέλεια Χάρτη :pan-kozani
Πηγή :www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: