Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

19 νεκροί το Σαββατοκύριακο απο το πολικό ψύχος


ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ενδεκα άνθρωποι μεταξύ των οποίων ένα παιδί 13 ετών,έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του ψύχους χθες στη Πολωνία όπου το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές έπεσε στους μείον 35 βαθμούς Κελσίου,με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από την αρχή Νοεμβρίου να φθάσει στους 202,ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αστυνομίας Καμίλα Σάλα.

"Τα θύματα είναι κυρίως άστεγοι και άτομα που είχαν κάνει κατάχρηση αλκοολούχων ποτών,μεταξύ των οποίων ένα αγόρι 13 ετών που βρέθηκε νεκρό από υποθερμία ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του στο χωριό Γλοβιένκα(νοτιοανατολικά)",ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο,ο απολογισμός αυτού του χειμώνα είναι "πραγματικά τραγικός"."Ηδη ξεπεράσαμε τα διακόσια θύματα παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για επαγρύπνηση και παροχή βοήθειας προς τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο",είπε.

"Τα θύματα είναι κυρίως άστεγοι άνδρες ηλικίας από 35 μέχρι 60 ετών που τις περισσότερες φορές αρνούνται να μεταφερθούν στους ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί για την φιλοξενεία τους",πρόσθεσε.

Το χειμώνα του 2005-2006 είχαν χάσει την ζωή τους από το ψύχος στην Πολωνία 233 άτομα.

Στην Τσεχία αναφέρθηκαν τρεις θάνατοι,δύο στην Πράγα και ένας σε ένα διαμέρισμα χωρίς θέρμανση στην πόλη Οστράβα(βορειοανατολικά).

Στη Λετονία το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 27 βαθμούς, ενώ στο Βίλνιους το Κέντρο Προστασίας Δημόσιας Υγείας συμβούλευσε τους κατοίκους της Λιθουανίας να μην οδηγούν παρά μόνον εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη και στις περιπτώσεις αυτές να είναι εφοδιασμένοι με κουβέρτες και θερμός.

Στην Ουκρανία,τα σχολεία έκλεισαν σήμερα στην κεντρική πόλη Κρέμενσουγκ όπου η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 23 βαθμούς Κελσίου.Οι αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους στο Κίεβο να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Συνολικά 169 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το ψύχος στην Ουκρανία από την αρχή Δεκεμβρίου,σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στην Τουρκία,πέντε άτομα,στην πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας,έχασαν την ζωή τους από το ψύχος τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Στην Κωνσταντινούπολη,με πληθυσμό πάνω από 14 εκατομμύρια κατοίκους, από τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τη νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο,σημειώθηκαν περιστασιακά το Σαββατοκύριακο διακοπές στην ηλεκτροδότηση,στην υδροδότηση και στην παροχή φυσικού αερίου.

Από το Κέντρο Συντονισμού για τις Φυσικές Καταστροφές ανακοινώθηκε ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι άπόψε στην Κωνσταντινούπολη όπου το θερμόμετρο αναμένεται να πέσει την Τετάρτη στους μείον 15 βαθμούς.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: