Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Φονικό ψύχος πλήττει την Ινδία


Τουλάχιστον 326 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που σαρώνει τη βόρεια Ινδία μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.Στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές που επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία, έχουν καταγραφεί 38 νέοι θάνατοι από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ συνολικά έχουν σημειωθεί 300 θάνατοι στην περιοχή. Τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι και φτωχοί που δεν είχαν ασφαλές καταφύγιο ούτε ζεστά ρούχα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Στα κρατίδια των Ιμαλαΐων Τζαμού και Κασμίρ και Χιμασάλ Πραντές επικρατούν θερμοκρασίες υπό το μηδέν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Στο μεταξύ οι βροχοπτώσεις στις βόρειες περιοχές της Ινδίας και στα κρατίδια Χαριάνα, Πουντζάμπ και Ουτάρ Πραντές, συνοδεύτηκαν από αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τρίτης. Στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της χώρας, η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν 8,1 βαθμοί και η μέγιστη 15 βαθμοί χθες. Η χαμηλότερη θερμοκρασία στις πεδινές περιοχές καταγράφηκε στο Αμριτσάρ με 2,2 βαθμούς Κελσίου.

Η περιφερειακή μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι το κρύο θα συνεχιστεί με βροχές, καταιγίδες και παγωμένους ανέμους να φυσούν από τα Ιμαλάϊα προς το βορρά.

Ο χειμώνας στη Ινδία είναι σύντομης διάρκειας, καθώς αρχίζει στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνει το Φεβρουάριο.
Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: