Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος-Αττικής-Θεσ/κης 29/01/10



Μία κρύο...μία "ζέστη" !!!


Μετά την ψυχρή εισβολή που είχαμε στην χώρα , σε κανονικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται η θερμοκρασία την Παρασκευή ενώ παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα βόρεια. Βροχές , λίγες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφώρ στα πελάγη.
Δυτική Ελλάδα: Προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές καθώς η θερμοκρασία δεν ευνοεί για έντονα και διαρκή φαινόμενα , ενώ χιόνια θα πέσουν κυρίως στα ορεινά άνω των 1100-1300 μέτρων. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 , πολύ τοπικά , βαθμούς Κελσίου.
Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα: Αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις και ισχυρός παγετός στα βόρεια.Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα τείνουν να εντοπίζονται υψηλότερα , περίπου στα 1000-1100 μέτρα και άνω.Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφώρ που όμως αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση , και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 9 βαθμούς και στα κεντρικά από -4 έως 14 και τοπικά και 15 βαθμούς Κελσίου.
Αιγαίο: Νεφώσεις , με τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα για κάποια τοπικά ηλεκτρικά φαινόμενα.Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία λόγω των ανέμων θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη
Ανατολική Πελλοπόνησσος: Προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 με 15 5 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 , στα ημιορεινά και τα υπερβόρεια προάστια του νομού , έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια τμήματα του νομού , πιθανόν να ανέλθει και στους 16 βαθμούς Κελσίου , πολύ τοπικά όμως.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά άνω των 600 - 700 μέτρων μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες , θα έχει η συμπρωτεύουσα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 με 8 βαθμούς Κελσίου.
Επιμέλεια Άρθρου: AkisP
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: