Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Θύελλα και κατολισθήσεις στην Καλιφόρνια


Τα φαινόμενα θα ενταθούν την Πέμπτη

Από σφοδρές θύελλες πλήττεται η Καλιφόρνια και οι αρχές εκκένωσαν εκατοντάδες σπίτια που κινδύνευαν από κατολισθήσεις σε περιοχές όπου το 2009 είχαν σημειωθεί δασικές πυρκαγιές.

Η αστυνομία έκλεισε ένα τμήμα του Interstate 5, ενός βασικού οδικού άξονα που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα της πολιτείας, μετά τη χιονόπτωση σε μια περιοχή που είναι γνωστή ως Γκρέιπβαϊν, 130 χλμ. βόρεια του Λος Άντζελες.

Οι περισσότερες εκκενώσεις έγιναν στην περιοχή Λα Κανάδα Φλίντριτζ, βόρεια του Λος Άντζελες, όπου οι φωτιές είχαν απογυμνώσει το Όρος Σαν Γκάμπριελ και κατέστησαν την περιοχή ευάλωτη σε κατολισθήσεις.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για πλημμύρες κατολισθήσεις σχεδόν σε ολόκληρη την πολιτεία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν την Πέμπτη και θα συνεχιστούν ως το Σαββατοκύριακο.

Μέχρι στιγμής οι πολιτειακές αρχές αποδίδουν δύο θανάτους στο κύμα της κακοκαιρίας, περιλαμβανομένου του θανάτου ενός άνδρα 21 ετών τον οποίο συνέθλιψε ένα δέντρο που διαπέρασε τη στέγη του σπιτιού του την Δευτέρα.
Πηγή:http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: