Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ 04-Μαρτίου-2011 έως Τρίτη 08-Μαρτίου-2011


snow acropolis

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ 04-Μαρτίου-2011 έως Τρίτη 08-Μαρτίου-2011 ***ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ***

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή το μεσημέρι πρώτα στη βόρεια Ελλάδα , και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές που στα νοτιο-ανατολικά θα είναι ισχυρές και χιονοπτώσεις αρχικά στα βόρεια, και έπειτα και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας ακόμα και σε πεδινές περιοχές , όπου κατά τόπους οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές.

Πιο αναλυτικά ακολουθούν χάρτες προγνώσεων με πρόσθετη ανάλυση στον καθένα.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

PARASKEUI04FINAL

ΑΝΑΛΥΣΗ: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας περιμένουμε την Παρασκευή με χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στα βόρεια και ασθενή βροχές στα δυτικά-κεντρικά. Χιονοπτώσεις περιμένουμε στην Πίνδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Συννεφιά με τοπικά ανοίγματα ήλιου και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες -3 έως 5c .

ΘΡΑΚΗ: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που στα δυτικά θα είναι πυκνότερες. Η Θερμοκρασία έως τους 3c

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συννεφιά και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο κυρίως στα νοτιότερα τμήματα. Η θερμοκρασία από -5 στη Φλώρινα έως +9c στα παραθαλάσσια τμήματα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Συννεφιά και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο. Η θερμοκρασία από 0c έως 6c

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά. Η θερμοκρασία από 2c έως 10c στα δυτικότερα τμήματα.

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ: Συννεφιά και τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Η Θερμοκρασία από 2c στην Τρίπολη έως και 13c στην Καλαμάτα.

ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Νεφώσεις με τοπικά ανοίγματα στα ανατολικότερα , ηλιοφάνεια στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία από 7c στην Λέσβο έως 16c στην Ρόδο.

ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με τοπικά ανοίγματα στα ανατολικότερα . Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πυκνές νεφώσεις με σύντομα διαστήματα ηλιοφάνειας . Η Θερμοκρασία από -3c έως 5c στο κέντρο της Πόλης.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Η θερμοκρασία από 2 Ελάχιστη στα βορειότερα τμήματα τη νύχτα έως 10c στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο , και τοπικά 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί με ένταση έως 5μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣIΑ: Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας τις βραδυνές και πρωινές ώρες.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΑΜΙΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2011

Savvato05FINAL

ΑΝΑΛΥΣΗ: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα νοτιο-ανατολικά και βορειο-ανατολικά. Τοπικές βροχές και χιονόνερο στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες -1 έως 8c .

ΘΡΑΚΗ: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που στα δυτικά θα είναι πυκνότερες. Η Θερμοκρασία έως τους 5c

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συννεφιά και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο , βροχές θα πέσουν στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία από -4 στη Φλώρινα έως +12c στα παραθαλάσσια τμήματα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Συννεφιά . Η θερμοκρασία από 2c έως 9c

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Νεφώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 4c έως 13c στα δυτικότερα τμήματα.

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ: Συννεφιά. Η Θερμοκρασία από 4c στην Τρίπολη έως και 15c μέγιστη στην Καλαμάτα.

ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Νεφώσεις με τοπικά ανοίγματα στα ανατολικότερα , ηλιοφάνεια στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία από 9c στην Λέσβο έως 18c στην Ρόδο.

ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις . Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Νεφώσεις . Η Θερμοκρασία από -1c έως 8c στο κέντρο της Πόλης.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Η θερμοκρασία από 4 Ελάχιστη στα βορειότερα τμήματα τη νύχτα έως 13c στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

ΑΝΕΜΟΙ: Στο Αιγαίο 5-6b βορειο-δυτικοί και στο Ιόνιο οι ίδιοι 4-5b

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΑΜΙΑ


ΚΥΡΙΑΚΗ 06-03-2011

Kiriaki06FINAL

ΑΝΑΛΥΣΗ: Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής , πρώτα στη βόρεια Ελλάδα , όπου αναμένονται βροχές και χιονόνερο στα πεδινά , χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα , ενώ κατα τη διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις κατα περιόδους αυξημένες.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Συννεφιά .Οι θερμοκρασίες 1 έως 9c.

ΘΡΑΚΗ: Νεφώσεις . Η Θερμοκρασία έως τους 8c

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συννεφιά και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο και στα ημιορεινά , χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Φλώρινα και την Πρέβεζα. Η θερμοκρασία από -3 στη Φλώρινα έως +14c στα παραθαλάσσια τμήματα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Συννεφιά με τοπικές βροχές και χιονόνερο στην Πίνδο . Η θερμοκρασία από 4c έως 10c

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Νεφώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 4c έως 14c .

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ: Συννεφιά και διαστήματα με ηλιοφάνεια στα νοτιότερα τμήματα. Η Θερμοκρασία από 5c στην Τρίπολη έως και 17c μέγιστη στην Καλαμάτα.

ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικότερα τμήματα ,άστατος καιρός και στα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές αλλά και περιόδους βελτίωσης με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 10c στην Λέσβο έως 19c στην Ρόδο.

ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με διαστήματα ήλιου .Πυκνότερες νεφώσεις στα ορεινά. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς, τοπικά στη νότια Κρήτη στους 18c

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Νεφώσεις . Η Θερμοκρασία από 1c έως 9c στο κέντρο της Πόλης.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Η θερμοκρασία από 6 Ελάχιστη στα βορειότερα τμήματα τη νύχτα έως 14c στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες , βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ , και τοπικά 6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΑΜΙΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 07-03-2011

Deutera07FINAL2

ΑΝΑΛΥΣΗ: Χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθεί στη βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες , ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες , κυρίως στη νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας χώρας στα ημιορεινά τμήματα κυρίως , ενώ τα χιόνια θα κατέβουν σε χαμηλότερο υψόμετρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα χιονόπτωσης μέσα στη πόλη τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Χαμηλές θερμοκρασίες -2 έως 8c .

ΘΡΑΚΗ: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που στα δυτικά θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα χιονόπτωσης. Η Θερμοκρασία έως τους 5c

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συννεφιά και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο , βροχές ή χιονόνερο θα πέσουν στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία από -5 στη Φλώρινα έως +9c στα παραθαλάσσια τμήματα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Νεφώσεις με χιονόνερο , ενώ πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται απο το μεσημέρι και μετά ακομα και στα πεδινά. Η θερμοκρασία από 0c έως 9c με σταδιακή πτώση απο το βράδυ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή χιονόνερο έως και το απόγευμα. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε χαμηλά υψόμετρα από το απόγευμα και μετά κυρίως στη κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία από 0c έως 9c στα δυτικότερα τμήματα, περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ: Συννεφιά με παροδικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα ενώ απο το απόγευμα τα χιόνια θα κατέβουν σε χαμηλότερο υψόμετρο. Η Θερμοκρασία από -1c στην Τρίπολη έως και 11c μέγιστη στην Καλαμάτα.

ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Νεφώσεις με τοπικά ανοίγματα στα ανατολικότερα , ηλιοφάνεια στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία από 4c στην Λέσβο έως 15c στην Ρόδο.

ΚΡΗΤΗ: Αραιές νεφώσεις . Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια αργότερα ακόμα και μέσα στην πόλη. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα ημι-ορεινά και ορεινά. Η Θερμοκρασία από -2c έως 3c στο κέντρο της Πόλης.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονόνερο στα ημι-ορεινά, χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα. Χιονόνερο το μεσημέρι και από το απόγευμα χιονοπτώσεις τοπικά έντονες προς το βράδυ αναμένονται για τα υπερβόρεια και αργότερα στα βόρεια προάστεια της Αθήνας. Η θερμοκρασία από 1 Ελάχιστη στα βορειότερα τμήματα τη νύχτα έως 7c στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι. Περαιτέρω πτώση από αργά το βράδυ.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοί ισχυροί έως 7 μποφόρ , ενώ από το απόγευμα αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση στο Αιγαίο και αναμένεται να φτάσει τα 8 με 9μποφόρ αργά το βράδυ , ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν έως 7μποφόρ. Ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι προβλέπονται στο Ιόνιο με ένταση έως 6μποφόρ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο ορεινό - ημιορεινό οδικό δίκτυο της Ηπείρου-Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Θεσσαλία και ανατολική Στερεάς, καθώς οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. ΜΕΓΑΛΗ προσοχή καθώς αρκετά σημεία τη νύχτα θα είναι επικίνδυνα λόγω παγετού .


ΤΡΙΤΗ 08-03-2011

Triti08FINAL

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ισως η πιό σημαντική ημέρα της τρέχουσας κακοκαιρίας. Αρχικά η μέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις και θα σημειωθεί χιονόνερο σε ανατολική Θεσσαλία , ανατολική Στερεά Ελλάδα , ανατολική Πελοπόννησο , Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται ήδη στα ημιορεινά τμήματα των προαναφερθέντων περιοχών , ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται γενική έξαρση των φαινομένων με χιονοπτώσεις που σύμφωνα με τα στοιχεία αναμένονται ακόμα και σε μηδενικό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές αναμένονται να είναι ισχυρά , κυρίως σε ανατολική Στερεά και την Εύβοια γι'αυτό συνιστάται προσοχή.

(Η παρούσα εκτίμηση ενδέχεται να ανανεωθεί με νέα στοιχεία , γι'αυτό να ελέγξετε για πιθανή ανανέωση τις επόμενες ημέρες)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Συννεφιά και πολικές θερμοκρασίες. Ολικός παγετός στα δυτικότερα τμήματα -7 έως 2c .

ΘΡΑΚΗ: Νεφώσεις και πολικές θερμοκρασίες. Ολικός παγετός στις περισσότερες περιοχές. Η Θερμοκρασία από -7 έως τους 0c

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συννεφιά και τοπικές χιονοπτώσεις στην νότια Πίνδο , βροχές θα πέσουν στα νοτιοδυτικά παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο στις πεδινές περιοχές και ισχυρές χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα από τα ημι-ορεινά και πάνω. Η θερμοκρασία από -8 στη Φλώρινα έως +4c στα παραθαλάσσια τμήματα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Χιονοπτώσεις έντονες κατά περιόδους θα έχει η Θεσσαλία σε όλο το μήκος και πλάτος . Η χιονόστρωση θα σχηματιστεί και σε χαμηλά υψόμετρα. Η θερμοκρασία από -4c έως 2c

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ισχυρές χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα ακόμη και σε περιοχές με πεδινό υψόμετρο της Ανατολική Στερεάς. Και στην Εύβοια τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία από -3c έως 4c στα δυτικότερα τμήματα.

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ: Συννεφιά με βροχές στα παραθαλάσσια δυτικά και νότια τμήματα ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις θα πέφτουν σε όλα τα ημι-ορεινά και ορεινά τμήματα. Η χιονόστρωση στον νομό Αρκαδία είναι σίγουρη οπότε θα ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στους οδικούς άξονες καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο. Η Θερμοκρασία από -3c στην Τρίπολη έως και 6c μέγιστη στην Καλαμάτα.

ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικότερα . Η θερμοκρασία από 2c στην Λέσβο έως 10c στην Ρόδο.

ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικότερα τμήματα. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά Θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες . Η Θερμοκρασία από -4c έως 2c στο κέντρο της Πόλης.

ΑΤΤΙΚΗ: Χιονόνερο και Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στον νομό Αττικής στα ημι-ορεινά και ορεινά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Αττικής. Στο Λεκανοπέδιο των Αθηνών θα σημειώνονται χιονόνερο και χιονοπτώσεις όλη την ημέρα κατά τόπους έντονες σε υψόμετρα άνω των 200μ . Δεν αποκλείεται μερικές περιοχές του νομού να δουν αρχικά χιονοχάλαζο πριν την χιονόπτωση καθώς τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα παγώσουν γρήγορα. Η χιονόστρωση είναι πολύ πιθανή από τα 100μ και πάνω(***). Η θερμοκρασία από -1c Ελάχιστη στα βορειότερα τμήματα τη νύχτα έως 3c στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοί σε όλα τα πελάγη , με την ένταση στο βόρειο Αιγαίο να φτάνει και τα 9 μποφόρ , ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές ριπές των 10 ή και 11 μποφόρ για πολύ λίγη ώρα. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν με την ίδια ένταση , ενώ στο Ιόνιο η ένταση θα είναι ελαφρώς πιό εξασθενημένη έως τα 7μποφόρ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Προσοχή στην ολισθηρότητα του δρόμου σε περιοχές που πλήττονται απο πυκνές χιονοπτώσεις , καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει κάτω απο το 0 σε αρκετές περιοχές της χώρας , ενώ στη βόρεια Ελλάδα πιθανόν να σημειωθεί ολικός παγετός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ιδιαίτερη προσοχή στους νομούς : ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΑΧΑΪΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

***Αναλυτικότερα στοιχεία για χιονοπτώσεις στην Αθήνα καθώς και για χιονοστρώσεις και ποιες περιοχές θα επηρεάσουν σε νεώτερο άρθρο τις προσεχείς 24 ώρες.


Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: