Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Νέα έκρηξη στη Φουκουσίμα


Νέα έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον πυρηνικό αντιδραστήρα 2 του εργοστασίου Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού Tokyo Electric Power (tepco), οι οποίοι έκαναν λόγο για διαρροή ραδιενεργού υλικού. Έκαναν, επίσης, γνωστό, ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας, που ανιχνεύθηκαν αμέσως μετά την έκρηξη, τετραπλασιάστηκαν.

Όπως είπαν, τμήμα του προσωπικού εκτάκτου ανάγκης απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Από την έκρηξη καταστράφηκε η οροφή πάνω από το σιλό του αντιδραστήρα 2, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί πυκνό σύννεφο ατμών, όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Την ίδια ώρα, καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες προσπαθούν να αποτρέψουν την τήξη τόσο στον αντιδραστήρα 2 όσο και στους υπ' αριθμόν 1 και 3 αντιδραστήρες, που επίσης υπέστησαν βαρύτατες βλάβες στο σύστημα ψύξης των πυρήνων, από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τη νέα έκρηξη, η Ιαπωνία είχε ζητήσει επίσημα τη συνδρομή της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ, αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων στη χώρα, από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με νεώτερο επίσημο απολογισμό νεκροί και αγνοούμενοι ανέρχονται στις 6 χιλιάδες.
Πηγή:http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: