Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Χαλάζι ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο!



Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας ο νομός
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία που πλήττει την ανατολική Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, το χαλάζι ακόμη και μέσα στο Ηράκλειο, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.

Προβλήματα καταγράφονται τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο και στην ηλεκτροδότηση με παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου συνεχίζεται και τα μηχανήματα του Δήμου είναι σε διαρκή κίνηση προκειμένου να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις 11 χθες το βράδυ, έχοντας προηγουμένως αφήσει για άλλη μια φορά την περιοχή για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου ανακοινώθηκε ότι, λόγω χιονόπτωσης, η συγκοινωνία από Άγιο Νικόλαο και από Ηράκλειο προς Οροπέδιο Λασιθίου έχει διακοπεί, ενώ εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Οροπεδίου Λασιθίου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης η συγκοινωνία έχει διακοπεί από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Κριτσάς και Κρούστα προς Οροπέδιο Καθαρού. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, των Δήμων Οροπεδίου Λασιθίου και Αγίου Νικολάου επιχειρούν για τον εκχιονισμό του οδικού δικτύου και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Επίσης προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφονται στους δρόμους που οδηγούν προς Αγία Βάρβαρα, Βιάννο Ανώγεια και άλλες ορεινές περιοχές λόγω των χιονοπτώσεων

Ήδη μηχανήματα των Δήμων βρίσκονται στους δρόμους με σκοπό την διατήρηση της προσβασιμότητας στο επαρχιακό αλλά και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή για όσους θελήσουν να μετακινηθούν προς την αυτές αφού η έντονη χιονόπτωση δημιουργεί συνεχόμενα προβλήματα

Με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων μεγάλος μέρος των σχολείων του Νομού Ηρακλείου δεν λειτουργεί σήμερα

Παράλληλα, εκτεταμένες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες και τα κηπευτικά.

Η κακοκαιρία προκάλεσε αλυσιδωτά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ με παρατεταμένες διακοπές ενώ συνεργεία της επιχείρησης συνεχίζουν τις προσπάθειες για αποκατάσταση των βλαβών.

Τέλος κανονικά εκτελούνται, από το πρωί μετά την άρση του απαγορευτικού τα δρομολόγια των πλοίων από Ηράκλειο προς Πειραιά.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: