Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Τετάρτη 30/3/2011



Γενικά καλός θα είναι ο καιρός στη χώρα την Τετάρτη με μικρές εναλλαγές στην εικόνα του, εκτός από τις περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, που αναμένονται ακόμα και ισχυρές βροχοπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Μακεδονία-Θράκη: Με βροχερό καιρό θα γίνει η αλλαγή της μέρας στη Θράκη. Οι βροχές, αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Από το μεσημέρι και μετά όμως νέες νεφώσεις πιο πυκνές θα κάνουν την εμφάνισή τους δίνοντας βροχές , κατά τόπους ισχυρές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί -νοτιοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ, αλλά προς το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς μέτριους έως 5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία θα έχουμε νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ήλιο κατά τη διάρκεια της μέρας. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι 4 μποφόρ , που από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς της ίδιας περίπου έντασης.

Επτάνησα-Ήπειρος-Θεσσαλία: Γενικά καλός θα είναι ο καιρός στις περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Από εκεί και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις κοντά στους ορεινούς όγκους , που θα δώσουν βροχές στα ορεινά και κεντρικά της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 μέχρι 21 βαθμούς , ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι στο Ιόνιο , ενώ στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα που βρέχονται από το Αιγαίο, θα είναι μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στερεά Ελλάδα και Αττική: Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας εναλλαγές ήλιου και συννεφιάς, κατά τόπους πυκνότερης θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί- βορειοανατολικοί μέτριοι, μέχρι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς.

Πελοπόννησος: Εναλλαγές ήλιου και συννεφιάς θα έχει και η Πελοπόννησος. Τοπικές βροχές θα έχουν οι περιοχές γύρω από τους ορεινούς όγκους στα κεντρικά, τις μεσημεριανές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Κρήτη-Κυκλάδες και νησιά ανατολικού Αιγαίου: Τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο θα έχουν οι Κυκλάδες.

Στην Κρήτη περισσότερες νεφώσεις , πυκνότερες προς το βράδυ , όπου και αναμένονται βροχές , κατά τόπους ισχυρές.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε εναλλαγές με ήλιο και νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες δίνοντας βροχές κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στο κεντρικό Αιγαίο θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο ανατολικό θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Επιμέλεια:Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: