Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Επιδείνωση του καιρού στην Αττική την Πέμπτη 31/3/2011



Βροχές κατά περιόδους την Πέμπτη στο νομό

Πέμπτη 31/3/2011 :

Κατά τη διάρκεια της προσεχούς νύχτας (Τετάρτη 30/3/2011) αναμένονται τοπικές συννεφιές.Προς το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες θα πυκνώσουν και θα βρέξει αρχικά στα νότια του νομού.Τα φαινόμενα από αργά το πρωί θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.Αναμένονται βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους, τοπικά έντονες.Περισσότερο θα επηρεαστούν το παραπάνω διάστημα(πρωί έως μεσημέρι) τα νότια και ανατολικά (κυρίως παραθαλλάσια) τμήματα, όπου θα εκδηλωθεί και καταιγίδα.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ βροχές κατά περιόδους θα συνεχίσουν να απασχολόυν κυρίως τα βορειοδυτικά, βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου και τα Μεσόγεια.Πιθανόν να συνοδεύονται παροδικά και από ηλεκτρική δραστηριότητα κυρίως στα ΒΑκά.

Από το βράδυ και μετά, αναμένεται ύφεση των φαινομένων, ενώ σταδιακά θα σταματήσουν γενικά στα περισσότερα τμήματα πρόσκαιρα.Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους συνοδεία ισχυρών βοριάδων.

Αν κριθεί αναγκαίο, λόγω της πολυπλοκότητας της διαταραχής που θα μας επηρεάσει(παρόλο που έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη, ο καιρός παρουσιάζει εμμονή σε πιο οργανωμένα συστήματα και σε ΒΑκά ρεύματα και όχι τόσο σε κλασικές θερμικές αστάθειες), η παραπάνω πρόγνωση θα ανανεωθεί αργά το βράδυ σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα.

Άνεμοι : Αρχικά θα πνέει ένα ασθενές βοριαδάκι, προς το μεσημέρι και μετά βαθμιαία θα στραφούν οι άνεμοι σε Ανατολικούς-ΝΑκούς ασθενείς μέχρι μέτριους 4 μποφόρ.Από το βράδυ αργά και μετά θα "γυρίσουν" σε Βορειοανατολικούς στο σύνολο του νομού με σταδιακή ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία : Θα ανέλθει το μεσημέρι στα επίπεδα των 16-17 βαθμών.

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: