Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Τουλάχιστον 21 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη


Δέκα άνθρωποι αγνοούνται


Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη νότια Ταϊλάνδη προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, ενώ άλλοι 10 αγνοούνται. Χιλιάδες τουρίστες αποκλείστηκαν και ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα στις παραδόσεις καουτσούκ από τη χώρα, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός του παγκοσμίως.

Τα δρομολόγια των τρένων προς την περιοχή ακυρώθηκαν και τρία αεροδρόμια έκλεισαν, συμπεριλαμβανομένου αυτού στο νησί Κο Σαμούι, που προσελκύει πολλούς ντόπιους και ξένους τουρίστες.

Το πολεμικό ναυτικό της Ταϊλάνδης έστειλε στην περιοχή τέσσερα σκάφη και ένα αμφίβιο αποβατικό ελικοπτεροφόρο, για να συμβάλει στις επιχειρήσεις διάσωσης τουριστών και χωρικών στις περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά.

Τα προβλήματα στις μεταφορές στην περιοχή ενδέχεται να επηρεάσουν τις αποστολές 1.000-1.500 τόννων καουτσούκ από την περιοχή της νότιας Ταϊλάνδης, όπου συλλέγεται το 90% των 3,2 εκατομμυρίων τόννων της συνολικής ετήσιας παραγωγής καουτσούκ της χώρας. Πάντως οι συνέπειες για τη συνολική παραγωγή θα είναι περιορισμένες, εκτίμησαν στελέχη της βιομηχανίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται περισσότερες βροχοπτώσεις.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: