Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κρίσιμη η κατάσταση στη Φουκουσίμα


Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα επισημαίνουν ειδικοί από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την αμερικανική ρυθμιστική αρχή οι ράβδοι του πυρηνικού αντιδραστήρα 4 δεν διαθέτουν πλέον κανένα προστατευτικό κάλυμμα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Ρυθμιστικής Αρχής ενημέρωσε το Κογκρέσο τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος αυτοανάφλεξης στον αντιδραστήρα.

Οι τιμές της ραδιενέργειας είναι κατά τόπους πολύ υψηλές και δόθηκε εντολή κανείς από τους 50.0000 Αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στην Ιαπωνία να μην πλησιάσει σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα.

Σε περίπτωση που αποτύχουν οι προσπάθειες ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια ραδιενεργή μόλυνση ευρείας κλίμακας, προειδοποιεί το γαλλικό πυρηνικό ινστιτούτο.

Εκτιμάται ότι περίπου 180 επιστήμονες και άλλοι εργαζόμενοι παραμένουν ακόμα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα.

Νεότερος απολογισμός αναφέρει εν τω μεταξύ ότι οι νεκροί από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία έφτασαν τους 5.700 και οι αγνοούμενοι τους 10.000.
Πηγή:http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: