Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Καλός καιρός τη Δευτέρα. Ραγδαία μεταβολή του καιρού με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικές βροχές και χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο. Πρόγνωση Αττικής 10-12 Δεκεμβρίου 2013

 Με -"παραπλανητικά"- καλό καιρό θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα του Δεκεμβρίου για το νομό Αττική. Ο ήλιος που θα δεσπόζει στον Αττικό ουρανό τη Δευτέρα έως και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (9-10/12/2013) θα δώσουν ένα 40ωρο καλών καιρικών συνθηκών , με άνοδο της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς κελσίου , κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Ομως , από τη Τρίτη το μεσημέρι με απόγευμα περιμένουμε ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας περίπου 8 με 12 βαθμούς κελσίου , μεταβολή του καιρού με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά , χιονοπτώσεις σε ημιορεινά και ορεινά που μέσα στη νύχτα της Τρίτης θα κατέβουν σε πολύ χαμηλό υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές (Αττική - Εύβοια - Βοιωτία).
Θα χιονίσει στη πρωτεύουσα...;

Διαβάστε αναλυτικά τη πρόγνωση καιρού των επόμενων τριών ημερών
 
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013
Aίθριος θα ξεκινήσει ο καιρός με αρκετά καλή ορατότητα,σταδιακά απο νωρίς το μεσημέρι θα εμφανίζονται διάσπαρτα νέφη που από το απόγευμα προς το βράδυ ,ο καιρός θα αρχίζει να κλείνει κατα διαστήματα απο τα βόρεια-βορειοανατολικά με βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Τα κλεισίματα θα είναι παροδικά και θα εναλάσσονται με μικρά ανοίγματα κυρίως στα νότια του νομού. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα βόρεια και ασθενή έως μέτριου χαρακτήρα στο λεκανοπέδιο και τα νότια Επίσης δεν αποκλείεται πρόσκαιρα στα πρώτα μπασίματα της εισβολής να έχουμε και καταιγίδα κυρίως στα ΒΑκά,με πιθανό χιονοχάλαζο αλλά και πιο χαμηλά.Οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν στην γύρω ορεινή ζώνη με ολοένα και χαμηλότερα υψόμετρα και κοντά στα μεσάνυχτα και στα βορειότερα του νομού,(υπερβόρεια). Γύρω στα μεσάνυχτα ο καιρός θα βελτιωθεί,πρόσκαιρα.

Άνεμοι: ΒΒΔκοί 3-5Bf,απο το μεσημέρι θα γίνουν ΒΒΑκοί με σταδιακή ενίσχυση ,την νύχτα οι άνεμοι θα φτάνουν κατα τόπους τα 7-8Bf κυρίως προς τον Ευβοϊκό

Θερμοκρασία: Κέντρο: 7...15oC,  Bόρεια Προάστια: 4...10oC,στα υπερβόρεια 2-3οC χαμηλότερη, Δυτικά προάστια:7...14oC, Νότια προάστια: 8 ...15oC, Μεσόγεια,: 7...13oC .Οι ελάχιστες προς το τέλος της ημέρας.
ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΙ

Τετάρτη 11  Δεκεμβρίου 2013

ΧΑΡΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΧΑΡΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ


2-3 ώρες πριν το ξημέρωμα αναμένουμε νέες εξάρσεις με νεφελώδη καιρό κατα διαστήματα κυρίως στα βόρεια αλλα και περιμετρικά προς το νοητό "Π" μία προς το ποικίλο όρος και μία προς κατα μήκος του Υμηττού και των γύρω περιοχών,με χιονοπτώσεις,που στα βορειότερα τμήματα και τα γύρω ορεινά θα είναι αξιόλογες. Στο λεκανοπέδιο και το κέντρο αναμένονται κατα περιόδους και τοπικά κλεισίματα με ασθενείς χιονοπτώσεις ,και κοντά στις περιοχές που βρίσκονται περιμετρικά των ημιορεινών ορεινών ζωνών(απο δυτικά Ποικίλου όρους Αιγάλεω, και απο ανατολικά Υμηττός) θα είναι κατα διαστήματα πιο πυκνές,χιονόνερο αναμένεται στα νοτιότερα προάστια του λεκανοπεδίου.Ο καιρός αυτός θα συνεχιστεί μέχρι τις πρωϊνές ώρες,σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα βόρεια και στην συνέχεια στα ορεινότερα τμήματα και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στο λεκανοπέδιο και τα νότια του νομού,κυρίως απο τις προμεσημβρινές ώρες και μετά. Τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης αναμένεται περιορισμένη ορατότητα στο λεκανοπέδιο λόγω αιθαλομίχλης.

 
Άνεμοι: ΒΒΔκοί 3-5Bf,απο το μεσημέρι θα γίνουν ΒΒΑκοί με σταδιακή ενίσχυση ,την νύχτα οι άνεμοι θα φτάνουν κατα τόπους τα 7-8Bf κυρίως προς τον Ευβοϊκό

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 
ΧΑΡΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια,απο το απόγευμα θα αυξηθούν κυρίως προς τα βόρεια και ΒΑκά και΄αργά  το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιονια στα ορεινά προς τα μεσάνυχτα,κατα την διάρκεια της νύχτας υπάρχει ενδεχόμενο υποτροπής του καιρού με χιονοπτώσεις μέχρι τα Β.Π,με τα τωρινά δεδομένα οι πιθανότητες ακόμη αν και υπάρχουν δεν κρίνονται ικανοποιητικές, οπότε προφανώς θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση και με λεπτομέρειες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο κατα την διάρκεια της ημέρας.Περισσότερα για την πιθανή υποτροπή του καιρού σε νεότερο δελτίο.

Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας, Σωτήρης Σιδέρης, Στέλιος Φουρτουλάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: