Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Παρέλυσε από το χιονιά ο Καναδάς

Δείτε φωτογραφίες από το ασπρισμένο Κεμπέκ

Χιονοθύελλα σάρωσε τον κεντρικό και ανατολικό Καναδά προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία και στις μετακινήσεις στο Οντάριο στις ακτές του Ατλαντικού.

Η χιονοθύελλα, που άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιφέρεια του Τορόντο και της Οτάβας, επεκτάθηκε στο Κεμπέκ και στις επαρχίες στις ακτές του Ατλαντικού έως τη Νέα Γη. Στο έκτακτο δελτίο καιρού, η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η χιονόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους σχημάτισε στρώμα ύψους 35 εκατοστών.

Στο Κεμπέκ η επιχείρηση ηλεκτρισμού Hydrο Quebec ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες καταναλωτές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα τη νύχτα.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα μεγαλύτερα αεροδρόμια του Τορόντο, της Οτάβας, του Μόντρεαλ και του Χάλιφαξ, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου Τριντό του Μόντρεαλ, ακυρώθηκαν οι περισσότερες πτήσεις στον ανατολικό Καναδά, ενώ σχεδόν όλες οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλες καθυστερήσεις.

Χιονοστιβάδες και πολλά τροχαία έγιναν αιτία να αποκλειστούν κεντρικά σημεία οδικών αρτηριών, ενώ η υπηρεσία της τροχαίας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν πολλές καραμπόλες με τραυματίες.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Κεμπέκ ανέφεραν ότι δύσκολες συνθήκες επικρατούν στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Μόντρεαλ και το Κεμπέκ.

Δείτε φωτογραφίες...



























ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: