Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Το ηφαίστειο της Αίτνας προκάλεσε το κλείσιμο αεροδρομίων

Συνεχίζονται οι εκρήξεις του πιο ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης

Οι εκρήξεις στο ηφαίστειο της Αίτνας που συνεχίζονται και σήμερα, έχουν προκαλέσει το κλείσιμο των αεροδρομίων της Κατάνιας και του Κομίσο στη Σικελία, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Αν και η δραστηριότητα του υψηλότερου ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης είναι περιορισμένη, οι αρχές αποφάσισαν να διατηρήσουν και σήμερα κλειστά για δεύτερη ημέρα τα δύο αεροδρόμια, εξαιτίας της τέφρας που έχει εκλυθεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία Sac, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κατάνιας, «η κατεύθυνση και η ένταση του ανέμου» δείχνει ότι η τέφρα αποτελεί κίνδυνο για τις πτήσεις.

Στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της κατάστασης αποφασίστηκε να παραταθεί το πλήρες κλείσιμο του εναέριου χώρου της επαρχίας της Κατάνιας «τουλάχιστον ως τις 15:00» (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας).

Πέντε πτήσεις ακυρώθηκαν το πρωί, ενώ οι ταξιδιώτες κατευθύνθηκαν προς το Παλέρμο ή τη Ρέτζο Καλάμπρια.

Οι εκρήξεις της Αίτνας είναι ένα συχνό φαινόμενο, όμως οι τελευταίες που ξεκίνησαν το Σάββατο είναι οι πιο έντονες που έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες.

Η λάβα που κυλά από το ηφαίστειο είναι ορατή από την Κατάνια και την Ταορμίνα. Εξάλλου στην περιοχή γύρω από την Αίτνα καταγράφηκαν χθες τρεις μικροί σεισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: