Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

O καιρός στην Ελλάδα την Πρωτοχρονιά


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πρωτοχρονιά στην κεντρική και νότια χώρα με βροχές και χιόνια στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και νότια ηπειρωτικής χώρας.
Καλύτερος ο καιρός στα δυτικά βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες .
Βελτίωση του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή με κάποια συννεφιά και βροχές μόνο στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου ,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Συννεφιά και ασθενή φαινόμενα στην Εύβοια και την νοτιοανατολική Στερεά την Πέμπτη.
Πιο αναλυτικά:
Πρωτοχρονιά 1/1/2014:
protoxronia

Ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος με βροχές και καταιγίδες στην νότια Πελοπόννησο ,στα Κίθυρα και σις Κυκλάδες μέχρι την Κρήτη.Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν μέχρι τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Σε αυτές τις περιοχές φαίνεται να έχουμε τα πιο έντονα φαινόμενα.
Στις υπόλοιπες περιοχες θα έχουμε συννεφιά από το ύψος της ανατολική Θεσσαλίας ,στην ανατολική Στερεά-Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Εκεί θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των περιοχών αυτών.
Συννεφιά κατά διαστήματα πυκνή με ανοίγματα θα έχουμε στην δυτική και κεντρική Μακεδονία με μικρή πιθανότητα για ψιχάλες η ψιλόβροχο και κάποιες νιφάδες ή ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην δυτική Μακεδονία. Καλύτερος ο καιρός στην Ήπειρο-βόρειο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.Νεφώσεις θα έχουμε κατά διαστήματα και στα νησιά του κεντρικού Ιονίου και την δυτική Πελοπόννησο-δυτική Στερεά με πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα νωρίς το πρωί καθώς μετά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Πέμπτη-Παρασκευή 2-3/1/2014:
pempti-paraskeui 2m3 genari
Καλύτερος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ βροχές θα έχουμε και στην Κρήτη αλλά και στις Κυκλάδες.
Συννεφιά πιο πυκνή στην Εύβοια-ανατολική Στερεά με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια.
Στην υπόλοιπη χώρα καλός γενικά καιρός ωστόσο στην δυτική Ελλάδα θα είναι πιο άστατος με συννεφιά κατά διαστήματα να πυκνώνει και να δίνει τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και την δυτική παραθάλασσια χώρα.
Παρόμοια φαινόμενα και στην Ήπειρο-δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3-4 και τοπικά στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: