Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Αττικής Τρίτη 10-12-2013

Δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στην Αττική.


Με ανοιχτό καιρό αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που θα προλάβει να ανέβει ως τους 14ο θα ξεκινήσει η μέρα.
Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν στους ορεινούς όγκους και θα αρχίσει η ραγδαία επιδείνωση του καιρού καθώς θα εισβάλουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια.
Από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα ξεκινήσουν ασθενείς κατά βάση βροχές οι οποίες όσο θα περνούν οι ώρες θα μετατρέπονται σε χιονόνερο στο λεκανοπέδιο και σε ασθενείς χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Αττικής (400μ και πάνω)
Μετά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ένταση και χιονονιφάδες θα κάνουν την εμφάνιση τους και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια προάστια.
Μετά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση ως προς τα φαινόμενα τα οποία θα περιοριστούν στους. γύρω ορεινούς όγκους.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της σημαντικής αλλαγής του καιρού δεν θα είναι οι χιονοπτώσεις που κατά βάση θα είναι ασθενείς, αλλά η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν αναμένετε την  Τετάρτη να ξεπεράσει τους 7ο-8ο βαθμούς η μέγιστη, ενώ στις βορειότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 2ο με 3ο.
Άφησα τελευταία τους ανέμους που κατά τη γνώμη μου θα είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κακοκαιρίας .
Θα ξεκινήσουν με ΒΔ κατεύθυνση και ένταση μέχρι και 6 μποφόρ γυρνόντας σε ΒΑ από τις βραδυνές ώρες με αυξανόμενη ένταση στα 7 έως 8 μποφόρ ενώ την Τετάρτη οι ριπές τους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, κάνοντας την ήδη χαμηλή θερμοκρασία να την αισθανόμαστε πολλούς βαθμούς πιο κάτω.
Επιμέλεια Γιάννης Πουλιδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: