Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς ρεύμα και τρένα η Σκωτία


Προειδοποιήσεις για σοβαρές πλημμύρες στις ανατολικές αγγλικές ακτές

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν σήμερα τη Σκωτία με αποτέλεσμα πάνω από 20.000 σπίτια να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και να διακοπεί η κίνηση στους σιδηροδρόμους.

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη βόρεια Σκωτία και ο αριθμός των κατοικιών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα αναμένεται να αυξηθεί, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, δήλωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης ηλεκτρισμού της Σκωτίας (SSE).

Η κίνηση στους σιδηροδρόμους της Σκωτίας διεκόπη λίγο μετά τις 08:00 τοπική ώρα μέχρι νεωτέρας εξαιτίας των φερτών υλικών στις σιδηροδρομικές γραμμές από τους ανέμους, ενώ ο κεντρικός σταθμός της Γλασκώβης εκκενώθηκε καθώς κατέρρευσε τμήμα της γυάλινης οροφής.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 187 χιλιομέτρων την ώρα έπληξαν κυρίως τις ορεινές περιοχές και ότι θα συνεχίσουν να πνέουν με την ίδια ταχύτητα ως το βράδυ.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος προειδοποίησε τις κοινότητες στις ανατολικές ακτές της Αγγλίας να προετοιμαστούν για τα μεγαλύτερα παλιρροϊκά κύματα των τελευταίων 30 ετών και ότι, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, υπάρχει κίνδυνος για σοβαρές πλημμύρες.













Δεν υπάρχουν σχόλια: