Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Παραμένει το κρύο - Πρόγνωση καιρού Αττικής 19/12/2013 + Τάση έως και τα Χριστούγεννα

Παραμένει το κρύο και τη Πέμπτη στην Αττική ..με το κρύο να είναι αισθητό ιδιαίτερα τις βραδυνές και πρωινές ώρες. 
Χειμωνιάτικος θα ξεκινήσει για μια ακόμα ημέρα στη περιοχή της Αττικής με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες , με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια / βορειοδυτικά  και ανατολικά πεδινά του νομού. Πιθανότητα για ψεκάδες κατά τόπους θα υπάρχουν και μέσα στο λεκανοπέδιο τις πρωινές ώρες αλλά και κάποια διαστήματα με ήλιο (εναλλαγές σπαστού καιρού / κλειστού καιρού). Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Πάρνηθα από τα 700-800 μέτρα και πάνω , αλλά και στο Κιθαιρώνα από τα 600-700 μέτρα.
Αργά το απόγευμα προς βράδυ οι νεφώσεις θα περιοριστούν σημαντικά.
 
Οι κρύοι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ.
 
Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου , ενώ το κρύο τις βραδυνές ώρες θα είναι ιδιαίτερα αισθητό με την ελάχιστη στο λεκανοπέδιο κοντά στους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου. 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια.
 
 
Τάση καιρού επόμενων ημερών:
Καλυτερεύουν οι καιρικές συνθήκες στη περιοχή μας από τη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα (προ-παραμονή των Χριστουγέννων) με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Έτσι λοιπόν τη Παρασκευή ,αλλά και το Σαββατοκύριακο (20-22/12/2013) θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες τη Παρασκευή και το Σάββατο θα εξασθενίσουν σημαντικά και η ένταση τους δεν θα ξεπερνάει τα 3 με 4 μποφόρ. Ενίσχυση τη Κυριακή στα 5 μποφόρ κυρίως στα ανατολικά.
 
Τη Δευτέρα 23/12/2013 θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές νεφώσεις , βόρειους ανέμους 3 έως 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.
 
Τη παραμονή των Χριστουγέννων (Τρίτη 24/12/2013) ο καιρός προβλέπεται να είναι αρκετά συννεφιασμένος (μουντός) , χωρίς ωστόσο -για την ώρα- να προβλέπονται βροχές. Οι βοριάδες που θα πνέουν θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο μουντός συννεφιασμένος καιρός κατά 90% θα υφίσταται και ανήμερα τα Χριστούγεννα και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα από τις προμεσημβρινές ώρες να σημειωθούν σποραδικές βροχές έως αργά το απόγευμα. Η πιθανότητα για βροχόπτωση κυμαίνεται μεταξύ 60-80%. Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8c έως 13c. 
 
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: