Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κύματα έξι μέτρων στις βρετανικές ακτές

Σαρώνει η σφοδρή κακοκαιρία - Δείτε τις φωτογραφίες

Τα χειρότερα παλιρροϊκά κύματα των τελευταίων εξήντα χρόνων πλήττουν τις ανατολικές ακτές της Βρετανίας ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Χθες το απόγευμα η κακοκαιρία έπληξε την ακτή του Norfolk κατεβαίνοντας νότια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χαοτικές εικόνες επικράτησαν στο Scarborough από τις πλημμύρες ενώ οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 225 χιλιομέτρων την ώρα. 

Περισσότερα από 15.000 σπίτια εκκενώθηκαν στο Norfolk, το Suffolk και το Essex, σύμφωνα με τη Daily Mail, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία, δύο στη Μεγάλη Βρετανία κι ένας στη Δανία. 

Τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα και οι αρχές φοβούνται πως η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη και από το 1953, όταν οι φονικές πλημμύρες είχαν αφήσει πίσω τους 307 νεκρούς και 40.000 άστεγους. 

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν και στις μεταφορές καθώς δέντρα έπεσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Σκωτία, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να διακοπούν, ενώ γέφυρες έκλεισαν για την κυκλοφορία λόγω των ανέμων. 

Δείτε τις φωτογραφίες... 


























Δεν υπάρχουν σχόλια: