Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Μία νεκρή από την κακοκαιρία σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της κι ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση δέντρων πάνω στα αυτοκίνητά τους στη Βρετανία και την Ιρλανδία, που επλήγησαν από την κακοκαιρία. 

Η 23χρονη υπέκυψε στα τραύματά της και τα σωστικά συνεργεία την ανέσυραν από τα συντρίμμια του οχήματός της, κόβοντας το δέντρο που είχε πέσει πάνω του, στην Ιρλανδία. 

Σοβαρά τραυματίστηκε στο στήθος και ένας άνδρας στο στήθος όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του, στο Warwickshire. Στο πρόσωπο τραυματίστηκε κι ένας 19χρονος που επίσης επέβαινε στο όχημα. 

Μέλη της ακτοφυλακής και ελικόπτερο της RAF αναγκάστηκαν να σταματήσουν επιχείρηση έρευνας λόγω των κακών συνθηκών, όταν ένας άνδρας έπεσε από φορτηγό πλοίο στον ποταμό Trent στο Lincolnshire. Ο 45χρονος, που πιστεύεται πως δεν φορούσε σωσίβιο- μπλέχτηκε στα σκοινιά. 

Άνεμοι με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 145 χιλιόμετρα την ώρα έπληξαν την Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη δυτική ακτή της Αγγλίας ενώ οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για πλημμύρες. 

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο και χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα: 12.000 στην Ιρλανδία, 3.500 στην Cumbria και το Lancashire, 1,000 στη Βόρεια Ιρλανδία και 900 στη Νότια Ουαλία. 

Οι άνεμοι ξεκόλλησαν μέρος της οροφής σιδηροδρομικού σταθμού στην Ιρλανδία, με αποτέλεσμα ένας επιβάτης να τραυματιστεί ελαφρά ενώ η αστυνομία έκλεισε αυτοκινητόδρομο στην Cumbria όταν ο αέρας πήρε τη στέγη ενός ξενοδοχείου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: