Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις λόγω κακοκαιρίας


Να ακυρώσουν την Πέμπτη το 25% των καθορισμένων πτήσεών τους από το παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί και το 10% των πτήσεων από το Ορλί, ζήτησε από όλες τις αεροπορικές εταιρίες, η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας.

Αιτία, οι πυκνές χιονοπτώσεις που αναμένονται για την Πέμπτη.

"Οι προοπτικές της κακοκαιρίας και των σφοδρών χιονοπτώσεων όπως ανακοινώθηκαν από την αρμόδια Μετεωρολογική Υπηρεσία για το πρωί της Πέμπτης οδηγούν στην ακύρωση πτήσεων. Η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας ζητά απ΄όλες τις εταιρείες να ακυρώσουν το 25% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ρουασί και το 10% των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ορλί" αναφέρεται σε επείγουσα ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της γενικής διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας, την Τετάρτη δεν ακυρώθηκε καμία πτήση.

Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρότατα προβλήματα και στα δρομολόγια των τρένων στη Βρετανία που είχαν καθυστερήσεις έως και 90 λεπτών.

Τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις είχαν τα τρένα Eurostar πολλά δρομολόγια των οποίων ακυρώθηκαν μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι.

Και τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ (νότιο Λονδίνο) και του Εδιμβούργου στη Σκοτία έκλεισαν μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι ενώ σε όλα τα υπόλοιπα βρετανικά αεροδρόμια οι πτήσεις αναβάλλονται ή καθυστερούν.

Στη Βρετανία θα παραμείνουν επ' αόριστον κλειστά τουλάχιστον 1.500 σχολεία, ενώ σύμφωνα με μελέτη οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι φτάνουν στις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν με σημαντική καθυστέρηση έως και 2-3 ωρών λόγω της διακοπής πολλών συγκοινωνιακών μέσων.

Η μεγάλη κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία θα κοστίσει στη χώρα έως 1,2 δισ. λίρες ημερησίως αφού τα πάντα, από καταστήματα μέχρι εργοστάσια, από νοσοκομεία μέχρι σχολεία και από δημόσιες υπηρεσίες μέχρι μεταφορές υπολειτουργούν.
Πηγή:http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: