Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 27-28/12/2010


Η τελευταία εβδομάδα του χρόνου φαίνεται οτι θα μας αφήσει με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, αρκετές βροχοπτώσεις σε πολλά σημεία της Ελλάδας , και χιόνια στις περισσότερες βουνοκορφές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό τις βραδυνές και πρωινές ώρες στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα , και σε υψόμετρα άνω των 400-500 μέτρων κυρίως για τις ημέρες 29 με 31 Δεκεμβρίου 2010.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - 27/12/2010

Καιρός:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας , και κυρίως στη δυτική , κεντρική και νότια Ελλάδα όπου αναμένονται να σημειωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες , κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας (Δυτική Στερεά Ελλάδα - Επτάνησα - Δυτική Πελοπόννησος). Τα φαινόμενα θα έχουν ένταση τις πρωινές με μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχει παροδική συννεφιά , όπου μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν σημαντικά και αναμένονται βροχοπτώσεις το απόγευμα στη κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα , τη Θεσσαλία , τη Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά των Κυκλάδων και τη Κρήτη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα αναμένονται να είναι έντονα κυρίως στην Ανατολική Στερεά , στην Ανατολική Πελοπόννησο ,στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από αργά το βράδυ και από τα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας , από τα 1600 μέτρα υψόμετρο και άνω.

Ανεμοι:

Οι επικρατέστεροι άνεμοι στο Ιόνιο πέλαγος θα είναι από βορειοανατολικές διευθύνσεις , ενώ στο νότιο Ιόνιο από ανατολικές , με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο προβλέπονται ανατολικοί - νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο πιό πάνω για την εποχή επίπεδα , ενώ πτώση θα σημειωθεί στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες και μετά , με κάθετη πτώση 4-5 βαθμών κελσίου.

Χάρτης:

ellada271210

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - 28/12/2010

Ο καιρός:

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στη δυτική - νοτιοδυτική Ελλάδα , με εξαίρεση κάποιες παροδικές νεφώσεις που θα υπάρχουν κατα διαστήματα ενώ δεν αποκλείται να δώσουν λίγες βροχές κυρίως στη νοτιοδυτική Ελλάδα. Στις ανατολικές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως σε Ανατολική Στερεά Ελλάδα - Ανατολική Πελοπόννησο , Κυκλάδες , Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο , και τα Δωδεκάνησα (συμπεριλαμβανομένης και της ανατολικής Κρήτης) , θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο τις πρωινές με μεσημεριανές ώρες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν ακόμα ανατολικότερα και ο καιρός θα παρουσιάζει μικρή βελτίωση από τα δυτικά.

Ανεμοι:

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως και 6 μποφόρ , ενώ στο Αιγαίο κυρίως από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις , με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο οπου θα επικρατούν ακόμα νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση έως 6μποφόρ.

Θερμοκρασία:

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στις μέγιστες τιμές.Το κρύο όμως θα είναι αισθητό στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα , κυρίως τις βραδυνές της Τρίτης και πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Χάρτης:

ellada281210

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: