Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Μέση Ανατολή


Φονική καταιγίδα στον Λίβανο


Φονική καταιγίδα έπληξε το Λίβανο όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της ενώ στο γειτονικό Ισραήλ αγνοείται η τύχη μιας ρωσίδας τουρίστριας, η οποία παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στη θάλασσα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με σφοδρές βροχοπτώσεις καθώς και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα άνω των 100χλμ την ώρα, ακολούθησαν τους μήνες ξηρασίας που ταλαιπωρούσε την περιοχή.

Σύμφωνα με τη λιβανική αστυνομία, μια 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Τρίπολη, λιμάνι του βορείου Λιβάνου όταν από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκε (!) φοίνικας και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της.

Επίσης οι ισχυροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν προβλήματα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού. Τέσσερα μικρά αεροσκάφη καταστράφηκαν από τους ανέμους στην πίστα του αεροδρομίου, ένα αεροσκάφος που προερχόταν από το Κουβέιτ αναγκάσθηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στη Δαμασκό, ενώ ματαιώθηκαν πολλές πτήσεις.

Η εικόνα συνεχίζεται με τα κύματα που ξεπέρασαν τα πέντε μέτρα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι της πρωτεύουσας, αλλά και άλλων παράκτιων πόλεων.

Στο Ισραήλ, μια 41χρονη Ρωσίδα που περπατούσε στην παραλία της Νετάνιας, βορείως του Τελ Αβίβ, παρασύρθηκε στη θάλασσα από τους ανέμους με την κακοκαιρία να εμποδίζει κάθε έρευνα προς το παρόν.

Σε όλο το Ισραήλ, από τους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ξεριζώθηκαν δέντρα, προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και μικροί τραυματισμοί, κυρίως στις θέρμες της λίμνης Τιβεριάδας όπου τζάμια έσπασαν και έπεσαν πάνω σε λουόμενους.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: