Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Σφοδρή κακοκαιρία στην Ευρώπη


Περίπου 2.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, εξαιτίας της καθήλωσης των αεροσκαφών λόγω των συνεπειών της σφοδρής κακοκαιρίας, ανακοίνωσε η υπουργός Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Ναταλί Κισιούσκο-Μοριζέτ.

"Ακυρώθηκαν 58 πτήσεις από το απόγευμα στο Ρουασί, κυρίως λόγω προβλήματος αποχιονισμού" των αεροπλάνων, γεγονός που έχει επιβαρύνει τα τεχνικά προβλήματα που ήδη υπήρχαν από το χιόνι που έχει παγώσει, εξήγησε η Γαλλίδα υπουργός. "58 πτήσεις σημαίνει περίπου 6.000 έως 7.000 επιβάτες", από τους οποίους οι 2.000 έμειναν στο αεροδρόμιο, πρόσθεσε.

Άνδρες της πολιτικής προστασίας φρόντισαν να τοποθετήσουν κρεβάτια εκστρατείας στο αεροδρόμιο για να κοιμηθούν οι επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, το τρίτο στην Ευρώπη, έχει αποδιοργανωθεί λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται από τις ακυρώσεις πτήσεων.

Έρευνα για το χάος στο αεροδρόμιο του Χίθροου

Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας, μετά το χάος που προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις, και καθήλωσαν εκατοντάδες αεροσκάφη στο έδαφος σε ένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Της έρευνας θα ηγηθούν ειδικοί, ανάμεσά τους πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι αμερικανικών, καναδικών και ευρωπαϊκών αεροδρομίων, οι οποίοι "θα έχουν πλήρη ελευθερία για να εξετάσουν τα γεγονότα και να κάνουν συστάσεις", διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρία ΒΑΑ.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί "στο τι δεν λειτούργησε στο Χίθροου και θα εξετάσει την δυνατότητές μας να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κακοκαιρία", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΒΑΑ Κόλιν Μάθιους.
Πηγή:http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: