Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Επέλαση του χιονιά και στις ΗΠΑ


Σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές


Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες εβδομάδες την Ευρώπη «επισκέφτηκε» και τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα έξι πολιτείες να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι βορειοανατολικές πολιτείες βρίσκονται στο επίκεντρο ισχυρής χιονοθύελλας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας εξέδωσε έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας ότι θα σημειωθούν χιονοθύελλες και σφοδρές χιονοπτώσεις από το Μέιν ως το Νιου Τζέρσι.

Η μεγαλύτερη χιονόπτωση, έως και 63,5 εκατοστά, σημειώθηκε στο ανατολικό Νιου Τζέρσι, στη Νέα Υόρκη και στο δυτικό Λονγκ Αϊλαντ.

Τα αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης συμπεριλαμβανομένου και του JFK έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής, αλλά κάποια στιγμή σήμερα το πρωί θα επαναλειτουργήσουν. Τουλάχιστον 2.000 πτήσεις στην περιοχή ακυρώθηκαν και διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Σε έξι πολιτείες, ανάμεσά τους το Μέιν και η Μασαχουσέτη, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η εταιρία Delta Air Lines ακύρωσε περίπου το ένα έκτο των πτήσεών της, οι εταιρίες American Airlines, JetBlue Airways και Continental Airlines ακύρωσαν περίπου 265 πτήσεις η κάθε μια και η United Airlines 110 πτήσεις, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών.

Οι αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Η κίνηση στις οδικές αρτηρίες της περιοχής γίνεται με αργούς ρυθμούς αν και οι γέφυρες και οι σήραγγες στη Νέα Υόρκη και τα προάστια της παραμένουν ανοικτές.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλουμπεργκ, οι αρχές της πόλης ήταν προετοιμασμένες για την κακοκαιρία.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: