Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας. 16-17/12/2010



ΠΕΜΠΤΗ 16/12/2010 : Βροχοπτώσεις κατά τόπους έντονες με ενδεχόμενες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Δυτικά (κυρίως στα Νότιο-Δυτικά) και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Βέβαια στα Βόρεια τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα αφού κατά βάση οι βροχοπτώσεις θα είναι ασθενείς και τοπικές. Αξίζει να σημειωθεί οτι στην Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στο Κεντρικό Αιγαίο και στα νησία του Ανατολικού Αιγάιου, τα φαινόμενα θα έιναι κατά τόπους πολύ ισχυρά αφού θα υπάρχει πάρα πολύ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα Κεντρικά (ακόμα και σε πολλά ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου) και στα Βόρεια που κάτα τόπους θα είναι ισχυρές ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5-6 βαθμούς στα Β/Δ, τους 9-10 στα Βόρεια, τους 15-16 στα Κεντρικά και τους 17-18 στα Νότια (Κρήτη...19-20)
Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν απο ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ με τάση εξασθένησης απο το μεσημέρι, ενω στο Αιγαίο απο Μ/Τ διευθύνσεις εντάσεως 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ με τάση επίσης εξασθένησης απο το μεσημέρι προς το απόγευμα. Απο αργά το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή ΝΑ της Κρήτης καθώς και στη θάλασσα Ρόδου οι άνεμοι θα ενισχυθούν πάλι στα 8-9 μποφόρ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2010 : Ασθενείς βροχοπτώσεις κατά τόπους εντονότερες με ενδεχόμενες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης φαινόμενα τοπικών βροχοπτώσεων θα υπάρξουν στην Κρήτη, στο Ιόνιο, διάσπαρτα στο Αιγάιο και καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Δυτικά παράλια της χώρας (τα μεσάνυχτα και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου θα ενταθούν οι βροχοπτώσεις στα Δυτικά παράλια). Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις κορυφές των βουνών των Δυτικών, Κεντρικών και Βόρειων τμημάτων της χώρας αυτή τη φορά. Στα Β/Δ οι χιονοπτώσεις βέβαια θα είναι περισσότερο ισχυρές και σε μικρότερα υψόμετρα. Διαστήματα με ηλιοφάνεια πάντως θα υπάρξουν στα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας μετά τις πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και έτσι στα Β/Δ θα φτάσει τους 5-6 βαθμούς, στα Βόρεια τους 7-8, στα Κεντρικά τους 9-10 (ίσως και 11-12) και στα Νότια τους 13-14 (Κρήτη...15-16).
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν παντού απο Δ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νότιο Αιγάιο που οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ τοπικά.
Επιμέλεια: Ιωάννης Καλλιανός (johnkall)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: