Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - 30-31/12/2010+Νέα χρονιά


Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες , αλλά και τσουχτερό κρύο -κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας μας- θα μας αποχαιρετήσει το 2010. Ετσι λοιπόν το καιρικό ενδιαφέρον για τις τελευταίες 2 ημέρες του 2010 για τους ερασιτέχνες μετεωρολόγους , φεύγει με ηλιοφάνεια , τοπικές νεφώσεις κατα διαστήματα και λίγες παροδικές βροχές , κυρίως στη νοτιοδυτική Ελλάδα , αλλά και ομίχλες στα ηπειρωτικά τμήματα τις πρωινές και βραδυνές ώρες.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - 30/12/2010

Ο καιρός:

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα με παρόδικες νεφώσεις κατα διαστήματα , ενώ δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποιο φαινόμενο. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα , αλλά και τις βραδυνές ώρες προς Παρασκευή. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα , με μικρή πιθανότητα σύντομων ασθενών βροχοπτώσεων κυρίως τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός φαίνεται πως θα κυλήσει βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και ξαστεριά προς τις βραδυνές ώρες , με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου θα επικρατούν κάποιες παροδικές νεφώσεις.

Ανεμοι:

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς , με τάση να στραφούν σε νότιους μέχρι 3 μποφόρ προς το μεσημέρι , ενώ στο Αιγαίο πέλαγος θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6μποφόρ.

Θερμοκρασία:

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές, ενώ το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό στην ηπειρωτική (κεντρική και βόρεια) χώρα , και σε υψόμετρα άνω των 300-400μέτρων όπου το θερμόμετρο θα αγγίξει τους -4 έως και -6c κατα τόπους στη βορειοδυτική Ελλάδα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί κυρίως στα κεντρικά και νότια με το θερμόμετρο να δείχνει τους 14 με 15βαθμούς κελσίου τις μεσημεριανές ώρες.

Χάρτης:

ellada301210

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - 31/12/2010

Ο καιρός:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας , με λίγες τοπικές νεφώσεις κατα διαστήματα προς τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά και τη νότια Ελλάδα. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Στη νοτιοδυτική Ελλάδα αναμένονται κάποιες αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα με ασθενή-μέτριο χαρακτήρα. Τα φαινόμενα στη νοτιοδυτική Ελλάδα πιθανόν να συνεχιστούν και τις βραδυνές ώρες.

Ανεμοι:

Στο Ιόνιο πέλαγος θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις , ενώ το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως 4μποφόρ. Στη θάλασσα του Αιγαίου οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι - βορειοδυτικοί με ένταση έως και 5μποφόρ , με τάση εξασθένισης από το απόγευμα.

Θερμοκρασία:

Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα με της Πέμπτης , με μια μικρή άνοδο στις μέγιστες τιμές. Το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα κυρίως τις πρωινές και βραδυνές ώρες , με το θερμόμετρο να κατρακυλάει ξανά κάτω από τους 0c βαθμούς κελσίου , ενώ οι μέγιστες που θα σημειωθούν θα αγγίξουν τους 15 με 16 βαθμούς κελσίου.

Χάρτης:

ellada311210

Τάση καιρού επόμενων ημερών:

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα κάνει το ποδαρικό της η πρώτη μέρα του 2011, κυρίως από τα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας, ενώ περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την δεύτερη ημέρα της νέας χρονιας με γενικευμένες βροχές αλλά και αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο της τάξεως των 3-4c.

Η ομάδα του Meteoclub.gr εύχεται σε όλους και όλες να έχετε μια χαρούμενη , υγιή και αισιόδοξη χρονιά

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: