Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Χιονοδρομικών κέντρων. Σ/Κ 18-19/12/2010



Επιτέλους σχεδόν όλα τα χιονοδρομικά της χώρας έχουν φρέσκες πoσότητες χιονιού καθώς τις τελευταίες μέρες χιόνισε αρκετά προς μεγάλη χαρά όσων ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ και τις δραστηριότητες .Έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία για τους λάτρες των χειμερινών σπορ να ανεβούν στα βουνά και να απολαύσουν το χιόνι.Οι θερμοκρασίες το Σάββατο θα είναι αρκετά χαμηλές και τις πρωινές ώρες το χιόνι θα είναι σκληρό ενώ στη συνέχεια θα μαλακώνει προς το μεσημέρι.Κάποιες μεμονωμένες χιονοπτώσεις θα έχουμε στα χιονοδρομικά κέντρα κυρίως της δυτικής αλλά και βόρεια χώρας.Φαίνεται οτι η Κυριακή θα είναι η πιο κατάλληλη μέρα για χιονοδρομία (αλλά και το Σάββατο σε κάποια χιονοδρομικά)καθώς θα επικρατούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σχετική άνοδο ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη .

Αναλυτικότερα για τα Χιονοδρομικά κεντρά το Σάββατο:

Dec-13-Sat-0903

Πισοδέρι-Βασιλίτσα:Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με πυκνή συννεφιά χαμηλή νέφωση και περιορισμένη ορατότητα καθώς και χιονοπτώσεις ασθενέις έως μέτριας έντασης που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

sarantovrisi

Καιμακτσαλάν: Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά αίθριος με αρκετά χαμηλή θερμοκρασία και λίγες αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και ενδέχεται να χιονίσει πρόσκαιρα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο .Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

3-5

3-5 Πηγάδια-Σέλι: Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με πυκνές νεφώσεις ενώ θα σημειώνονται και ασθενείς χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές ,θα υπάρχουν όμως και διαστήματα παύσης των φαινομένων.Νωρίς το πρωί η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 4-5 μποφόρ.

Nov-12-Thu-1311

Καρπενήσι:Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με χαμηλή νέφωση και κατα διαστήματα ασθενείς και μέτριας έντασης χιονόπτωσης στο χιονοδρομικό και έτσι φαίνεται να πηγαίνει ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι .Περιορισμένη ορατότητα κατά διαστήματα στο χιονοδρομικό λόγω των φαινομένων ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές και άλλοτε νοτιοδυτικές διεθύνσεις.

c875f5b7_thumb_medium440_294

Παρνασσός: Ο καιρός θα ξεκινήσει αίθιρος με καλές καιρικές συνθήκες σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες με τις πρωινές ώρες το χιόνι να είναι σκληρό αλλά στη συνέχεια να μαλακώνει με την ηλιοφάνεια.Προς τις μεσημβρινές ώρες ενδέχεται παροδική συννεφιά που ίσως είναι κατα τόπους πυκνή με μικρή πιθανότητα για νιφάδες.

Ελατοχώρι:Ο καιρός θα ξεκινήσει με ενναλαγές συννεφιάς και ήλιου ωστόσο η συννεφιά κατά τόπους θα πυκνώνει και ενδέχεται να δίνει ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι και το μεσημέρι.Η θερμοκρασία το πρωί θα είναι αρκετά χαμηλή και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις.

vkxfc

Μέτσοσβο: Ο καιρός ήδη από τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσει μουντός με χιονοπτώσεις μέτριας έντασης που πιθανώς να είναι και αρκετά πυκνές κατά διαστήματα.Από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τα φαινόμενα σιγά σιγά θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διεθύνσεις και η ορατότητα κατά τόπους περιορισμένη λόγω της χαμηλής νέφωσης κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

014

Φαλακρό-Λαϊλιάς(ορεινά Ροδόπης):Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και αρκετά χαμηλές θερμοκρασιές και αρκετό πάγο ,με το χιόνι τις πρωινές ώρες να είναι σκληρό.Οι καιρικές συνθήκες όμως θα είναι πολύ καλές με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν.Αργά το απόγευμα μικρή πιθανότητα για πολύ λίγα φαινόμενα άνευ σημασίας.(Τη Κυριακή όμως νωρίς το πρωί υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή χιονόπτωση)

Dec-31-Wed-0716

Περτούλι: Ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και θα δίνουν ασθενείς χιονοπτώσεις αλλά και μέτριας έντασης πιθανόν.Προς τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων.

Τονίζεται οτι στα παραπάνω χιονοδρομικά της δυτικής και βόρειοδυτικής χώρας οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρες με απότομη έναρξη και λήξη.

artemis

Χελμός-Καλάβρυτα-Μαίναλο:Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με αραιές νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια πρόσκαιρα όμως γιατι προς τις προμεσημρβινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις που θα είναι πρόσκαιρες και μικρής διάρκειας .Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι και μέτριας έντασης ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ύφεσης του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις.

042_thumb_medium350_0

Πήλιο: Ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες ασθενείς έως μέτριους ανέμους ,ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρξουν προς τις μεσημβρινές ώρες πο το μόνο που θα κάνουν είναι να πυκνώνουν πρόσκαιρα.

Τη Κυριακή θα υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλα τα χιονοδρομικά με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και καλές θερμοκρασίες πιο πάνω από τα επίπεδα του Σαββάτου.Εξαίρεση θα αποτελούν το Καρπενήσι όπου θα εκδηλώνονται εκεί κάποιες χιονοπτώσεις η χιονόνερο καθώς και στο Χελμό πιθανώς.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσωνας( jasonkgr@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Δεν υπάρχουν σχόλια: