Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας. Σ/Κ 18-19/12/2010


ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2010: Αρχικά ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και στο Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο. Πρός το μεσημέρι αναμένονται βροχοπτώσεις κατά τόπους εντονότερες με ενδεχόμενες καταιγίδες στα Δυτικά τμήματα της χώρας. Απο αργά το βράδυ όμως οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στα Δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά θα επεκταθούν τοπικά με μικρότερη ένταση βέβαια στην Κεντρική Μακεδονιά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Νότια Εύβοια αλλά και στην Δυτική Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις ορεινές περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. παρ'όλα αυτά θα υπάρξουν διαστήματα με ηλιοφάνεια στα Κεντρικά της χώρας αλλά και στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Δυτικά, Βόρεια και Ανατολικά τους 15-16 βαθμούς (στα Βόρεια σύνορα θά είναι κατά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), ενω στα Κεντρικά και Νότια τους 17-18 βαθμούς αντίστοιχα.
Οι άνεμοι θα πνέουν παντού απο Ν/ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-7 μποφόρ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/2010: Αρχικά βροχοπτώσεις με ενδεχόμενες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έτσι θα παραμείνει η κατάσταση μέχρι το απόγευμα. Απο το βράδυ αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις κατά τόπους εντονότερες στην Βόρεια Ελλάδα, στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στο Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο τα φαινόμενα βροχοπτώσεων θα είναι εντονότερα αφού αναμένονται και πιθανές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Β/Δ χώρας. Διαστήματα με ηλιοφάνεια θα υπάρξουν αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα.
Η θερμοκρασία στα Βόρεια σύνορα θα φτάσει τους 13-14 βαθμούς, στα Βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 17-18, στα Κεντρικά τους 19-20 και στα Νότια τους 21-22 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.
Οι άνεμοι παντού θα πνέουν απο Ν διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο που θα πνέουν άνεμοι απο Μ/Τ διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφόρ.
Επιμέλεια: Ιωάννης Καλλιανός (johnkall)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: