Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

«Παρέλυσαν» οι συγκοινωνίες στη Ρουμανία


Λόγω των έντονων χιονοπτώσεων

Προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσαν οι ισχυρές χιονοπτώσεις στη Ρουμανία, καθώς ακυρώθηκαν δρομολόγια τρένων και πτήσεων στα αεροδρόμια.

Οι χιονοθύελλες σε ορισμένες περιοχές της Ρουμανίας, κυρίως στα νότια, είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν και διακοπές ηλεκτροδότησης στο δίκτυο της χώρας.

Ισχυρές χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στις περιοχές της Κονστάντζα, της Τουλτσέα και του Μπουζάου, όπου οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι από το χιόνι. Πολλά είναι τα φορτηγά που έχουν «εγκλωβιστεί» από το χιόνι, με αποτέλεσμα να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται από την τροχαία.

Άνδρες της Τροχαίας απευθύνουν συστάσεις στους οδηγούς να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σήμερα το πρωί, οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποίηση για χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Στη Σλοβενία, οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην Αλβανία, τα «χαρακτηριστικά» του καιρού είναι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που συντηρούν το νερό στις πλημμυρισμένες περιοχές, κυρίως στην περιφέρεια της Σκόδρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της περιφέρειας Σκόδρα, η έκταση της γης που έχει πλημμυρίσει διαμορφώνεται σε 72.000 στρέμματα.

Χωριά όπως τα Μπουσάτ, Βελίπογια, Άνα Ε Μαλίτ και Ντάιτσι παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των πλημμυρών και οι κάτοικοι δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η στάθμη του νερού σ’ αυτά τα χωριά και στην ευρύτερη περιφέρεια της Σκόδρα διαμορφώθηκε σε 15 εκατοστά, έπειτα από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Εξάλλου, προβλήματα από τις άσχημες καιρικές συνθήκες προκλήθηκαν και στο λιμάνι του Δυρραχίου, ωστόσο, σήμερα το πρωί επετράπη ο απόπλους των πλοίων, ενώ πλοία από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό το Δυρράχιο κατάφεραν και «έδεσαν», μόλις οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: