Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Παγκόσμια «υπερθέρμανση» του πλανήτη-Φόβοι για 35.000 νεκρούς από το κύμα ψύχους στη Βρετανία


Ενώ όσο η παραφιλολογία για την παγκόσμια «υπερθέρμανση» του πλανήτη συνεχίζεται υποκινούμενη ιδιαίτερα από γνωστά οικονομικά και μη συμφέροντα, στη Βρετανία ο χειρότερος χειμώνας εδώ και 100 χρόνια είναι υπεύθυνος για το θάνατο 12 ανθρώπων κάθε ώρα, κάτι που δημιουργεί φόβους πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάσει και τα 35.000 άτομα!

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν όμως πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων δοκιμάζοντας την αντοχή του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές της χώρας. Εκατομμύρια βρετανών έχουν αναγκαστεί να κατεβάσουν το θερμοστάτη στη θέρμανση καθώς οι τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί προς τα πάνω.

Ο μετεωρολόγος Jonathan Powell του ινστιτούτου Positive Weather Solutions προειδοποιεί πως μετά την παροδική εξασθένηση των φαινομένων στα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν και κάτω από τους -27 βαθμούς C που αποτελεί και το ρεκόρ για τη χαμηλότερη θερμοκρασία στη Βρετανία από το 1982. Μελέτες έδειξαν πως η πτώση της θερμοκρασίας κατά 1 μόλις βαθμό συνοδεύτηκε από 200 θανάτους από ανακοπή καρδιάς.

Τον περασμένο χρόνο οι θάνατοι κατά τη περίοδο του χειμώνα από παθολογικά αίτια είχαν φτάσει τις 28.000 γεγονός που τοποθετεί τη Βρετανία στην πρώτη θέση αναφορικά με τα θύματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Πηγή:http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: