Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ένα γιγάντιο παγοδρόμιο η Μόσχα


Καλούν τους Μοσχοβίτες να μείνουν στα σπίτια τους


H δημαρχία της Μόσχας σήμερα ανακοίνωσε ότι τα πεζοδρόμια της πόλης έχουν γίνει σχεδόν αδιάβατα από την άνευ προηγουμένου βροχόπτωση που έπληξε τη ρωσική πρωτεύουσα και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της δημαρχίας Ιγκόρ Περγκαμέντστσικ «οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην πρωτεύουσα. Η βροχή θα πέφτει ως τις 23:00 τοπική ώρα. Όταν πέφτει στο έδαφος, μετατρέπεται σε ένα στρώμα πάγου λόγω των θερμοκρασιών κάτω του μηδενός» και πρόσθεσε «ζητούμε από τους Μοσχοβίτες να είναι άκρως προσεκτικοί και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους».

Στα πεζοδρόμια για την αντιμετώπιση του φαινομένου θα χρησιμοποιηθούν αντιψυκτικά υλικά ακριβώς επειδή οι σταγόνες της βροχής παγώνουν σε θερμοκρασίες από -4 βαθμούς Κελσίου και κάτω και δημιουργούν ένα στρώμα πάγου.

Ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Μόσχας Αλεξέι Λιακόφ δήλωσε ότι «ένα τέτοιο φαινόμενο σημειώνεται εν γένει μία φορά το χειμώνα, αλλά αυτήν τη φορά διαρκεί πάρα πολύ. Η βροχόπτωση σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός άρχισε χθες το βράδυ και θα συνεχιστεί». Η βροχή δεν αναμένεται να σταματήσει πριν από τη Δευτέρα.

Αυτές τις μέρες οι δρόμοι της Μόσχας έχουν πολλή κίνηση λόγω Χριστουγέννων και χτες σημειώθηκαν μποτιλιαρίσματα που ξεπερνούσαν τα 3 χιλιόμετρα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: