Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Επαναλειτουργούν σταδιακά τα αεροδρόμια της Αγγλίας


Ο χιονιάς παρέλυσε τη Βρετανία


Σταδιακά ξεκίνησε η επαναλειτουργία του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου, νωρίς σήμερα ωστόσο οι καθυστερήσεις και τα σοβαρά προβλήματα συνεχίζονται στα δρομολόγια όλων των αεροπορικών συγκοινωνιών και οι θερμοκρασίες διατηρούνται πολύ κάτω από το μηδέν σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Εκατοντάδες επιβάτες παρέμειναν για δεύτερη νύχτα καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το πλέον πολυσύχναστο του κόσμου, το οποίο είναι ουσιαστικά κλειστό από το βράδυ του Σαββάτου.

Τις σφοδρές και αιφνίδιες χιονοπτώσεις του Σαββάτου ακολούθησε παγετός που γινόταν ακόμα πιο αισθητός εξ αιτίας των ανέμων και επηρέασε τόσο τις εναέριες, τις σιδηροδρομικές αλλά και τις οδικές συγκοινωνίες.

Μόλις 20 πτήσεις κατόρθωσαν να απογειωθούν ή να προσγειωθούν χθες στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ενώ υπό κανονικές συνθήκες ο αριθμός των καθημερινών πτήσεων ανέρχεται σε 1.300.

Από νωρίς το πρωί το Χίθροου λειτουργεί με «περιορισμένο πρόγραμμα αφίξεων και αναχωρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου και πρόσθεσε ότι τα σοβαρά προβλήματα θα συνεχιστούν για πολλές μέρες ακόμα.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ άνοιξε σήμερα «επιστρέφοντας σταδιακά στην ομαλή λειτουργία» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες πριν ταξιδέψουν καθώς οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις των πτήσεων συνεχίζονται.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: