Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Φονική κακοκαιρία στην Αίγυπτο


Τουλάχιστον 18 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Καταρρεύσεις κτηρίων και τροχαία δυστυχήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει με αμείωτη ένταση την Αίγυπτο. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 18 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Ένα εργοστάσιο στην Αλεξάνδρεια κατέρρευσε εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δέκα, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, το οποίο επισημαίνει πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί αφού πιστεύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Η εφημερίδα Al-Ahram γράφει ότι η βροχή προκάλεσε την κατάρρευση του κτηρίου και αποκάλυψε πως και άλλα κτήρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές από τις καταιγίδες, παρασύροντας κι άλλους πολίτες στο θάνατο.

Η εφημερίδα, που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 18, καταγράφει θανάτους σε τροχαία που συνδέονται με την κακοκαιρία.

Οι βροχές, οι ισχυροί άνεμοι και οι αμμοθύελλες πλήττουν την Αίγυπτο τις τελευταίες ημέρες. Τουλάχιστον σε δέκα λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα και την Μεσόγειο έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: