Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Σάμο


Προβλήματα προκάλεσε και στην Σάμο η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το μεσημέρι ολόκληρη την χώρα .Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό της πόλης του νησιού καθιστώντας την απροσπέλαστη τόσο από πεζούς όσο και από οχήματα.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακκους με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν. Το λιμενικό αλλά και η Αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων από τους εσωτερικούς δρόμους.

Χθες η παραλιακή της Σάμου παρουσίαζε την ίδια εικόνα και το μεσημέρι τόσο το Βαθύ όσο και ο Άγιος Κωνσταντίνος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού και στο συγκεκριμένο χωριό η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων .

Επίσης, σε αρκετά σημεία της εθνικής οδού Σάμος-Καρλόβασι η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία καθώς η θάλασσα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και φτάνουν τοπικά τα 10 μποφόρ καλύπτει τα οχήματα.

Εν τω μεταξύ, στα ορεινά του νησιού σημειώθηκε χιονόπτωση και τα συνεργεία της Νομαρχίας αλλά και του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: