Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αναστάτωση για το αν βρήκε η NASA ζωή πέραν της Γης

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ NASA έχει δημιουργήσει μια αναστάτωση κυρίως στους blogger με την ανακοίνωσή της ότι θα δώσει μια συνέντευξη τύπου σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδος) για να ανακοινώσει ένα επιστημονικό εύρημα αστροβιολογίας, που σχετίζεται με το κυνήγι για την ζωή πέρα από τον πλανήτη μας. Αυτό αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της NASA

astrobiology-findings-extraterrestrial-life Όμως η ΝΑΣΑ αρνήθηκε να δώσει πρόσθετες πληροφορίες για το θέμα, εκτός από το ότι η αστροβιολογία είναι η “μελέτη της ζωής μέσα στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένης της προέλευσης και της εξέλιξής της, όπου και αν αυτή βρίσκεται και το πώς θα μπορούσε να επιβιώσει στο μέλλον”.

Κάποιοι μάλιστα βιάζονται και λένε ότι θα μπορούσε να κάνει αποκαλύψεις για μια ανακάλυψη στον Άρη, που βρίσκεται κάτω υπό έντονη μελέτη από τα δύο ρόβερ από το 2004, ενώ άλλοι εικάζουν ότι θα αφορά ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου, είτε τη Ρέα ή τον Τιτάνα.

Ένας blogger, ο Jason Kottke, πιστεύει ότι η NASA θα ανακοινώσει την ανακάλυψη αρσενικού στον Τιτάνα, ή, ενδεχομένως, κάποιες χημικές ενώσεις που χρειάζονται τα βακτήρια χρήσιμα για τη φωτοσύνθεση.

Αυτές οι φήμες διαδόθηκαν ως είναι φυσικό πολύ γρήγορα και επαναλαμβάνονται από μια σειρά άλλων bloggers και δικτυακούς τόπους.

Ωστόσο, η θεωρία του Kottke έχει εντελώς αποκλειστεί από τον Alexis Madrigal, κύριο συντάκτη επιστημονικών θεμάτων του ‘The Atlantic’, ο οποίος λέει ότι διάβασε ένα άρθρο στο Science σχετικά με την ανακοίνωση της NASA.

”Λυπάμαι που ορισμένοι αναπαράγουν τις υπερβολές του Jason Kottke, οι οποίες προκαλούνται από τον ενθουσιασμό του κόσμου για πιθανή εξωγήινη ζωή. Έχω δει την δημοσίευση στο Science. Δεν είναι αυτό που λέγεται”.

Η Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης, που εκδίδει το Science δήλωσε ότι είχε λάβει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις εικασίες για την επικείμενη έρευνα’.

«Οι εκθέσεις αυτές σαφώς δεν είναι εναρμονισμένες με την έγκριτη διεθνή έρευνα που δημοσιεύεται υπό την αιγίδα του περιοδικού Science", ανέφερε.

Πηγή: ABC News .


http://www.physics4u.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: