Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Δεκάδες νεκροί από τις πλημμύρες στην Κίνα


ΔΕΙΤΕ: Μετά την ξηρασία τους «έλαχε» πλημμύρα


Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη 33 αγνοούνται από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε δύο επαρχίες της Κίνας οι οποίες είχαν πληγεί πρόσφατα από έντονη ξηρασία.

Όπως μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πολλά σπίτια καταστράφηκαν ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από την πόλη Σιανίνγκ στην επαρχία Χουμπέι αυξήθηκε σήμερα σε 100.000, ενώ χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Οι καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν το βράδυ της Πέμπτης, προκαλώντας κατολισθήσεις και καταστρέφοντας τα φράγματα του ποταμού σε τμήματα της πόλης. Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Σιανίνγκ, στην οποία η στάθμη των υδάτων ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τα 2 μέτρα.

Παράλληλα στις πόλεις Λισιάνγκ και Γιουεγιάνγκ στην κοντινή επαρχία Χιουνάν, οι νεκροί έφτασαν τους 19 σήμερα, ενώ αγνοούνται 28.

Οι δύο αυτές επαρχίες είναι μεταξύ αυτών που είχαν πληγεί έντονα από έντονη ξηρασία τους τελευταίους μήνες, η οποία είχε επιπτώσεις σε εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων στην κεντρική και νότια Κίνα κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ.

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται τροπική καταιγίδα να πλήξει δύο άλλες επαρχίες, προσέθεσε το Νέα Κίνα.

Η τροπική καταιγίδα Σαρικά αναμένεται να πλήξει την πόλη Σαντού στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ και στη συνέχεια να κατευθυνθεί προς τη Φουτζιάν.

Το China News Service μετέδωσε ότι 1.200 άνθρωποι στην επαρχία Τζιανγκσί έχουν εγκλωβιστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο βόρειο τμήμα της.



















Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: