Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Καθημερινότητα τα ακραία καιρικά φαινόμενα


Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή


Ο καιρός τρελάθηκε και όλα δείχνουν πως πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέο δεδομένα που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή. Οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία, οι καύσωνες και οι σφοδρές καταιγίδες πρέπει πλέον να θεωρούνται φυσιολογικά φαινόμενα.

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 1000 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τελευταία διάφορες περιοχές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 500 άτομα.

Το 2010 το κύμα καύσωνα στη Ρωσία είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 1500 άνθρωποι. Στην Αυστραλία και στο Πακιστάν 2000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ατελείωτες εκτάσεις χάθηκαν κάτω από τα νερά. Στην Ινδία, η ξηρασία που κράτησε περισσότερο από ένα μήνα είχε ως αποτέλεσμα την ερήμωση τεράστιων εκτάσεων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» στην Ευρώπη, στις αρχές Απριλίου η ισπανική πόλη Οριχουέλα «έβραζε» στους 39 βαθμούς, στη Γαλλία το θερμόμετρο έδειξε 33 βαθμούς και στην Ελβετία 32.

Ο καιρός δεν είναι πια αυτός που γνωρίζαμε τα τελευταία 12.000 χρόνια και αυτό απαιτεί την αφύπνισή μας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: