Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πρόγνωση Αττικής Σαββατοκύριακο 15-16-Οκτωβρίου 2011



Ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο και μία ψυχρή εισβολή από βόρεια πολικής προέλευσης θα έχουν ως αιτία τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Με συννεφιά θα ξεκινήσει το πρωινό του Σαββάτου που όσο θα περνά η μέρα θα γίνετε και πυκνότερη, δίνοντας τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες που θα είναι εντονότερες στα βορειοανατολικά του νομού, ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει το χειμερινό του πρόσωπο με ισχυρούς βοριάδες, ψιλόβροχο στα βόρεια ορεινά και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι στην αρχή 3-4 μποφόρ θα ενισχυθούν από τις απογευματινές ώρες σε ισχυρούς φθάνοντας τα 6 τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στο κέντρο τους 18-19 βαθμούς αλλά από το βράδυ σε κάθετη πτώση.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Καθαρά χειμωνιάτικο το Κυριακάτικο πρωινό με άστατο καιρό και ασθενείς βροχές κατά
τόπους. Πιο κλειστός θα είναι ο καιρός στα βόρεια και γύρω από τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας και της Πεντέλης. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη, αλλά ίσως σπάνιο ρεκόρ για την εποχή ασθενής χιονόπτωση στην κορυφή της Πάρνηθας (1200μ.) και άνω, τη νύχτα της Κυριακής. Οι άνεμοι πολύ ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα για την εποχή δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη φτάνοντας η ελάχιστη σε μονοψήφιους αριθμούς.

Επιμέλεια: Γιάννης Πουλιδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: