Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Στους 8 οι νεκροί από τις βροχές στην Ιταλία


Ακινητοποιήθηκαν τα τρένα, σε επιφυλακή η πολιτική προστασία


Τους οκτώ έφθασαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των τοπικών αρχών, οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που τπλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία το τελευταίο 24ωρο.

Σε πολλές περιοχές των περιφερειών της Λιγουρίας και της Τοσκάνης χείμαρροι και ποταμοί υπερχείλισαν ενώ διακόπηκε η πρόσβαση στους αυτοκινητόδρομους και πολλά τραίνα παρέμειναν εντός των σιδηροδρομικών σταθμών.

Στην κωμόπολη Μποργκέτο Βάρα έχασαν την ζωή τους τρία άτομα από πνιγμό, το σύνολο των κατοίκων απομακρύνθηκε από αυτή, ενώ προσωρινά καταλύματα στήθηκαν στο τοπικό κλειστό γυμναστήριο.

Έξω από την πόλη Μάσα Καράρα, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά. Πέντε μικρές γέφυρες κατέρρευσαν εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης ανόδου της στάθμης του νερού στον ποταμό Μάγκρα.

Η πρόσβαση στην παραθαλάσσια περιοχή Τσίνκουε Τέρε, κοντά στην πόλη Λα Σπέτσια, είναι εφικτή μόνον με τραίνο ή δια της θαλάσσιας οδού. Στο χωριό Μοντερόσο, δύο χιλιάδες άτομα παραμένουν απομονωμένα. Δρόμοι έχουν κλείσει από νερά και λάσπες και όπως τονίζει η δημόσια τηλεόραση Rai οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Οι περιοχές αυτές έχουν μείνει χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, χωρίς τρόφιμα και με εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια που δεν μπορούν να κατοικηθούν.Σύνδεσμος

Σήμερα το πρωί το κύμα κακοκαιρίας επεκτάθηκε σε όλους τους κεντρικούς νομούς της χώρας, με βροχοπτώσεις και στην ιταλική πρωτεύουσα।
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: