Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο καιρός στην Αττική το Σ/Κ 29-30/10/2011



Καλό το σκηνικό του καιρού στην Αττική το Σαββατοκύριακο με λίγες νεφώσεις όπου στην βόρεια-βορειοανατολική Αττική θα είναι αρκετά πυκνές.
Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι ενώ θα θα εξασθένησουν την Κυριακή το απόγευμα και κυρίως την Δευτέρα।Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από τη νύχτα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής όπουτο κρύο θα είναι έντονο και θα συνοδεύεται από κάποιες πυκνές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού μέχρι και πλήρη νεφοκάλυψη .

Η αίσθηση του κρύου θα είναι πιο έντονη λόγω των βοριάδων που θα πνέουν ενισχυμένοι.(το λεγόμενο Wind Chill-Η αισθητή θερμοκρασία αναφέρεται στη θερμοκρασία όπως τη νοιώθει το ανθρώπινο σώμα και όχι όπως καταγράφεται από τις συσκευές (θερμόμετρα))

Αναλυτικότερα:


Σάββατο 29/10/2011:

Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού ,καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ το πρωί θα υπάρχει έντονη ψύχρα που θα είναι πιο αισθητή στα βόρεια ορεινά τμήματα του νομού.Ωστόσο κάποιες νεφώσεις θα υπάρχουν στην βορειοανατολική Αττική που θα πυκνώνουν αρκετά και θα καταστήσουν τον καιρό πιο μουντό.
Στην υπόλοιπη Αττική θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα νοτιοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά στον Ευβοϊκό 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-9οC (υπερβόρεια ορεινά του νομού και κυρίως της Βα Αττικής) ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 18-19οC(τοπικά και 20οC στα νοτιοδυτικά τμήματα του νομού).
Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-16οC.

img0085bs


Κυριακή 30/10/2011:

Ο Καιρός θα ξεκινήσει με παρόμοιο μοτίβο ,αρκετή ηλιοφάνεια,σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο με καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ νεφώσεις θα υπάρχουν στο βόρειο κομμάτι του νομού που θα είναι αρκετά πυκνές κυρίως τις πρωινές- προμεσημβρινές ώρες. Το κρύο το πρωί θα είναι αισθητό ,ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από το απόγευμα αλλά μέχρι τότε θα πνέουν στα 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στον νότιο Ευβοϊκό και τα 7 μποφόρ κυρίως τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-8οC(υπερβόρεια ορεινά τμήματα της βορειοανατολικής Αττικής) και θα φτάσει το μεσημέρι τους 18-19οC.
Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3-4οC χαμηλότερη.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: