Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Στις φλόγες ο Νομός Χανίων


Απειλείται το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης


Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα τρεις φωτιές στο Νομό Χανίων, με πιο σοβαρή τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Παρασκευής στην Αγία Ειρήνη Σελίνου.

Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής περίπου σαρανταπέντε στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και η κατάσβεσή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς καίει σε δύσβατη περιοχή.

Ανησυχία στις πυροσβεστικές δυνάμεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η φωτιά έχει πλησιάσει στο γνωστό φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και οι αρχές δίνουν μάχη ώστε να μην αναπτυχθούν μέτωπα μέσα σε αυτό.

Σημαντική βοήθεια αναμένεται να δώσει το καναντέρ από την Ελευσίνα, που λίγο μετά τις τέσσερις και μισή προσθαλασσώθηκε στον κόλπο της Σούδας ώστε να μαζέψει νερό και να ξεκινήσει τις πρώτες ρίψεις από αέρος.

Από εδάφους επιχειρούν δύο πεζοπόρα τμήματα από Ηράκλειο και Χανιά, με συνολικά εικοσιπέντε άντρες και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ αναμένεται ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα, που θα μεταβεί στην περιοχή με C130.

Την ίδια ώρα οι αρχές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο ακόμα φωτιές, στο Σέμπρωνα και στον Καλλικράτη Σφακίων. Οι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν κάψει χορτολιβαδική έκταση.

Νωρίτερα το πρωί δύο φωτιές σε περιοχές του Ομαλού τέθηκαν γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο, ύστερα από την επέμβαση τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων।
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: