Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Χειμώνιασε απότομα στις ΗΠΑ


Τα δέκα εκατοστά αναμένεται να φτάσει το χιόνι στη Νέα Υόρκη


Η αλλαγή του κλίματος έφερε τον χιονιά σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, πριν την ώρα του.
Ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, γεγονός σπάνιο για τον Οκτώβριο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών.

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου σε πολλές περιοχές το χιόνι έφτανε τα 30 εκατοστά, ενώ 10.000 άνθρωποι στην Πενσιλβάνια, το Μέριλαντ και τη Δυτική Βιρτζίνια είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το Χάρτφορντ, το Κονέκτικατ, το Άλενταουν, η Πενσιλβάνια και το Γουόρστερ της Μασαχουσέτης θα πληγούν ιδιαίτερα από τη χιονοθύελλα και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα χιόνια στα τέλη Οκτωβρίου δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, όμως συνήθως ξεκινούν πολύ αργότερα. Στη Βοστόνη αρχίζει να χιονίζει περίπου στα τέλη Νοεμβρίου ενώ η Νέα Υόρκη και η Φιλαδέλφεια βλέπουν τις πρώτες νιφάδες στα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό το σαββατοκύριακο όμως στη Νέα Υόρκη το χιόνι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα δέκα εκατοστά.
Προ λευκής εκπλήξεως βρέθηκαν οι κάτοικοι των βορειοανατολικών ΗΠΑ, λόγω της πρώιμης χιονοθύελλας που σάρωσε την περιοχή. Χθες το «έστρωσε» ακόμη και κέντρο της Νέας Υόρκης, ενώ το λευκό πέπλο κάλυψε το Νιου Τζέρσεϊ και έφθασε μέχρι και την Ουάσιγκτον.

Το χιόνι δημιούργησε ωραίες εικόνες για τους φωτογράφους, αλλά προκάλεσε και πολλά προβλήματα, κυρίως στην ηλεκτροδότηση και τις εναέριες κυκλοφορίες. Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και περίπου 1000 πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν.

Εικόνες από τις χιονισμένες βορειοανατολικές ΗΠΑ











Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: