Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Προετοιμάζεται για τα χειρότερα η Μπανγκόκ


Φωτογραφίες από τον υδάτινο κλοιό γύρω από την πρωτεύουσα


Να προετοιμαστούν για πλημμύρες καλούν οι αρχές τους πολίτες της Μπανγκόκ καθώς τρεις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας έχουν ήδη πλημμυρίσει και ο στρατός επιχειρεί να σώσει άλλες περιοχές της πόλης και να απομακρύνει τους πλημμυροπαθείς.

Αργά χθες η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρα για ακόμα μία περιοχή της Μπανγκόκ. «Καλώ τους πολίτες να μεταφέρουν τα πράγματά τους σε υψηλότερα σημεία για τη δική τους ασφάλεια», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Στην περιοχή Bang Phlad, για την οποία εκδόθηκε η προειδοποίηση, υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, πανεπιστήμια και νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε αργία το διάστημα από 27 έως 31 Οκτωβρίου σε 21 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ, εξαιτίας των καταστροφών από τις πλημμύρες και λόγω της απειλής κατά της πρωτεύουσας.

Τα επίπεδα του νερού ανέβηκαν και στην περιοχή του αεροδρομίου Don Muang, ωστόσο οι αρχές τόνισαν πως θα συνεχίσει να λειτουργεί παρά τις πλημμύρες στις γύρω περιοχές.

Περισσότεροι από 366 ανθρώπους έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη ενώ περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί. Σε καταφύγια ζουν 113.000 άνθρωποι και 720.000 χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Δείτε φωτογραφίες













Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: