Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Χάθηκαν 253 άνθρωποι στην Ταϊλάνδη


Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών

Εκατοντάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες αστέγους έχουν αφήσει μέχρι στιγμής πίσω τους βροχές που πλήττουν τους τελευταίους μήνες την τη βόρεια και κεντρική Ταϋλάνδη. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 254 και το κόστος των ζημιών έχει ήδη ξεπεράσει τα 3,5 δισ. δολάρια.

Οι πλημμύρες πλήττουν από τις 25 Ιουλίου, 30 από τις 77 επαρχίες της χώρας και 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πρόληψης Εθνικών Καταστροφών. Σύμφωνα με την πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρι, οι πλημμύρες αυτές είναι «οι χειρότερες εδώ και δεκαετίες» και έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

Η επαρχία Αγιουτάγια, όπου βρίσκεται η ομώνυμη αρχαία πόλη, πρώην πρωτεύουσα της χώρας, η οποία έχει περιληφθεί στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, έχει πλημμυρίσει από μέρες, με αποτέλεσμα να καλυφθούν από τα νερά αρχαίες παγόδες καθώς και εκατοντάδες εργοστάσια σε βιομηχανικές περιοχές. Χθες, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κλείσει 10 χιλιόμετρα στην Ασιατική Λεωφόρο, τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο από τη Μανγκόκ για να εμποδίσει να φθάσουν περισσότερα νερά στην Αγιουτάγια και σε άλλες επαρχίες της κεντρικής χώρας.

Οι μετεωρολόγοι αποδίδουν τις πρωτοφανείς πλημμύρες στο καιρικό φαινόμενο La Nina, το οποίο ευθύνεται και για τις πλημμύρες στην Ταϋλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος, τη Μιανμάρ και το Βιετνάμ.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: