Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση για επικίνδυνα φαινόμενα από το XALAZIWRF


1) Για την περιοχή της Αττικής τα τελευταία δεδομένα δίνουν πιο έντονα φαινόμενα τόσο αργά τη νύχτα σήμερα και μέχρι τις πρωινές ώρες αύριο, αλλά και από αργά τη νύχτα αύριο και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Γι αυτό το δεύτερο κύμα που περιμένουμε από αύριο το βράδυ τα νέα στοιχεία το δίνουν να κινείται πιο αργά κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερη διάρκεια στα φαινόμενα, ενώ ταυτόχρονα βαθαίνει σημαντικά και στροβιλίζεται πάνω από την Αττική. Αυτό σημαίνει πάνω από την Αττική το πεδίο ανέμων θα είναι πολύ ευνοϊκό για την εκδήλωση φαινομένων με πολύ μεγάλη ένταση. Αν αυτό συνδυαστεί και με την αύξηση της χρονικής διάρκειας σε ότι αφορά την εκδήλωση των φαινομένων, αυξάνονται πάρα πολύ οι πιθανότητες για πλημμυρικά φαινόμενα σε όλο το νομό. Επίσης χαλαζοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν.

2) Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που περιμένουμε από αύριο το βράδυ θα απασχολήσει με ιδιαίτερης ραγδιαιότητας φαινόμενα ολόκληρη την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την Κρήτη ιδιαίτερα τα δυτικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και πιθανόν χαλάζι.

3) Μετακινούμενο το κύμα αυτό ανατολικότερα θα χτυπήσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και μετά.

4) Όσοι αναμένεται να κινηθούν μέσα στη θάλασσα να ενημερώνονται συνεχώς από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία γιατί πολύ πιθανόν να εκδοθεί απαγορευτικό που για κάποιες ώρες ίσως είναι γενικό।
Επιμέλεια :Κλέαρχος Μαρουσάκης
Πηγή:http://www.xalazi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: