Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Χιονοθύελλα στις ΗΠΑ


Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους


Χιονοθύελλα, φαινόμενο ασυνήθιστο για την εποχή αυτή, έπληξε τις τελευταίες ημέρες τις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότερα από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα।

Σχεδόν 30 εκατοστά χιονιού, ύψος ρεκόρ για την εποχή, έπεσαν σε περιοχές της Πενσυλβανίας, του Κονέκτικατ και του Νιου Τζέρσεϋ, αναγκάζοντας τοπικούς αξιωματούχους να κηρύξουν τις πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τη χιονοθύελλα δημιουργήθηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες με πολλές ακυρώσεις πτήσεων, αποκλεισμένους δρόμους και διακοπές στις σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε περισσότερους από εκατό επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας «Jet Blue», οι οποίοι παρέμειναν «εγκλωβισμένοι» το Σάββατο μέσα στο αεροπλάνο στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου στο Κονέκτικατ για περισσότερες από επτά ώρες χωρίς νερό, τρόφιμα και τουαλέτες। Η πτήση τους είχε ξεκινήσει από τη Φλόριντα με προορισμό το Νιου Τζέρσεϋ αλλά αναγκάστηκε, λόγω της χιονοθύελλας, να προσγειωθεί στο Κονέκτικατ.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: