Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

O καιρός στην Αττική το Σαββατοκύριακο 10-11/12/2011



Βελτιωμένος ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αττική με αρκετή ηλιοφάνεια σχετικά περιορισμένη ορατότητα καθώς ο βορειοδυτικός άνεμος αποτελεί παρελθόν και την θέση του θα πάρουν οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι.Λίγες νεφώσεις αραιές (cirrus-με την ινώδη γαλακτώδη όψη)άνευ σημασίας θα υπάρχουν στον Αττικό ουρανό και θα έχουν την τάση να πυκνώνουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο μέσα στην ημέρα ,αλλά τις βραδινές και πρωινές ώρες θα κάνει ψύχρα και κρύο ωστόσο φαίνεται πως θα μαλακώσει κάπως ο καιρός με την έννοια οτι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα ανέβουν λίγο εκτός από τις μέγιστες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ασθενείς νότιους νοτιοδυτικούς ανεβάζοντας την υγρασία η οποία τις προηγούμενες μέρες ήταν χαμηλή λόγω του βορειοδυτικού ανέμου που προσέφερε καταπληκτική διαύγεια,καθαρή ατμόσφαιρα και πολύ καλή ορατότητα.

Συγκεκριμένα οι άνεμοι θα πνέουν στα 2-3 και πρόσκαιρα στις περιοχές όπου λειτουργεί ως καταβάτης (π.χ. Πεντέλη-Διόνυσος) θα είναι ελαφρώς πιο ενισχυμένος. Η θερμοκρασία(το Σάββατο το πρωί) θα κυμανθεί κατά μέσο όρο 4-6οC περιμετρικά του Λεκανοπεδίου , στα βόρεια υπερβόρεια πεδινά -ηπειρωτικά του νομού από 2-4οC και σε κάποιες περιοχές πρόσκαιρα ακόμα πιο κάτω λόγω τοπικών συνθηκών θερμοκρασιακής αναστροφής η οποία θα είναι συνδυασμός των ψυχρών μαζών οι οποίες θα βρίσκονται πια στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρα και όχι στα ψηλά ,καθώς και το ελαφρύ νοτιαδάκι(τοπικά άπνοια) που θα βοηθήσει στο παράγοντα αναστροφή.
Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-17οC ενώ και στα βόρεια λόγω του ασθενή νοτιοδυτικού θα καταφέρει να ανέβει μέχρι και τους 12-14οC ,γενικότερα οι διαφορές θα είναι μικρές μεταξύ περιοχών με υψόμετρο και στα βόρεια του νομού με περιοχές πεδινές ακόμα και στα νότια του νομού.(Αυτό λόγο του νοτιά ο οποίος όσο ανεβαίνει θερμαίνετε ).

Την Κυριακή και κυρίως από το Σάββατο το απόγευμα η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα λίγο κατά 1-2οC και κυρίως στις περιοχές ορεινές με υψόμετρο αλλά και στα βόρεια λόγω του καταβάτη νοτιοδυτικού.Φυσικά θα ανεβούν και οι ελάχιστες αισθητά.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: