Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ισχύει από 20:00 2/3/2013 έως 3/3/2013



Βαρομετρικό χαμηλό με μέτωπα κακοκαιρίας,ευρισκόμενο στην Σικελία, από τις βραδυνές ώρες αναμένεται να προσεγγίσει τον νότο της χώρας μας.Έτσι από την νύχτα έως και αύριο.Κακοκαιρία θα απασχολήσει τα κεντρικά,και νότια κυρίως της χώρας μας.Τα επικίνδυνα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το Ν.Ιόνιο και σταδιακά μέσα στην νύχτα έως το ξημέρωμα θα απλωθούν ανατολικότερα έως και την κεντρική Ελλάδα.Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν απο τα ξημερώματα έως  και νωρίς το μεσημέρι σε ένα μεγάλο μέρος των ανατολικών προσήνεμων και κυρίως στην Ανατ. Πελοπόννησο
Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:
1)Oι ισχυρές βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας,στην Ανατ. Πελοπόννησο και κατά τόπους σε περιοχές της Ανατ. Στερεάς,της Εύβοιας,και της Θεσσαλίας.
2)Οι ισχυρές καταιγίδες σε Ν.Ιόνιο,Ν.Πελοπόννησο,-Θάλασσα Κυθήρων Δυτικό Κρητικό,Κυκλάδες,αργολικό,Ν.Σαρωνικό,και στην συνέχεια στα Δωδεκάνησα και πιθανόν Κρήτη. Πιθανότητες να προσεγγίσου οι καταιγίδες υπάρχουν και σε Ανατ. Κορινθία-Αργολίδα εκτός της Ν.Πελοποννήσου.
3)Πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου,ασθενέστερες αλλά εξίσου σημαντικής ένταση χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας,Ανατ.Στερεάς,στhν Δίρφυ. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα κατέλθουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα(ημιορεινά).Ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Τα φαινόμενα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής στην μαύρη ζώνη έτσι όπως απεικονίζονται παρακάτω στον χάρτη
 
 
mapgreece
Eπιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: